News

O grefieră de la Judecătoria Sectorului 5 are Covid-19. A intrat în contact cu mai mulți angajați

16.04.2020 | 16:12
O grefiera de la Judecatoria Sectorului 5 are Covid19 A intrat in contact cu mai multi angajati
ADVERTISEMENT

O grefieră de la Judecătoria Sectorului 5 are Covid-19. Angajata instituției din Capitală a intrat în contact cu mai mulți angajați, iar starea de alertă a fost declanșată imediat în instituție.

O grefieră de la Judecătoria Sectorului 5 are Covid-19. A intrat în contact cu mai mulți angajați

Se înmulțesc cazurile de infectare cu Covid-19 la instituțiile din România. În cursul acestei săptămâni, o grefieră de la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti a fost informată că este infectată cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Până să fie depistată, aceasta a intrat în contact cu 12 persoane: este vorba de un judecător și alți 11 grefieri. Instituțiile abilitate ale statului s-au mișcat rapid după aflarea rezultatului testelor efectuate de grefieră.

Astfel, potrivit reprezentanților instanței, s-au luat deja toate măsurile şi a fost deja anunţată Direcţia de Sănătate Publică cu privire la caz, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT

Grefiera a fost prezență în cadrul Judecătoriei Sectorului, ultima dată, pe 8 aprilie, iar rezultatul testului a venit în cursul zilei de marți, 14 aprilie.

Alt focar de Covid-19 în Capitală: Spitalul Carol Davila

Tot în această săptămână, autoritățile au anunțat, prin vocea Ministrului Sănătății Nelu Tătaru, existența unui nou focar de coronavirus în Capitală, la Spitalul Carol Davila.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-un moment în care înca mai avem focare noi, chiar dacă sunt mici, sunt focare noi. Avem focare în grupul medical. Suntem în momentul în care încercăm să rupem acea transmisiune extinsă din focarele mari, să le transformăm, să le izolăm în focare mici, ca să le putem controla.

Am redirecționat cadre medicale din diferite județe sau clinici universitare către județele deficitare sau către spitalele care au lipsă acută de personal medical. Sunt aceleași spitale care au și focare în acest moment.

ADVERTISEMENT

Chiar dimineață am fost anunțat că este un focar la Spitalul de Nefrologie Carol Davila din București. Rămâne să verificăm, toți cei care sunt pozitivi sunt în acest moment internați.”, a spus șeful Sănătății la Digi 24.

ADVERTISEMENT