Sport

O legendă a lui Manchester City, opțiunea numărul unu a lui Tottenham. Povestea lui Arteta este decisivă

Cu antrenor interimar până-n vară, Tottenham ar vrea să meargă pe rețeta lui Arsenal din vară și să-l aducă pe bancă pe fostul secund al lui Pep și legenda lui City, Kompany.
13.04.2023 | 08:47
O legenda a lui Manchester City optiunea numarul unu a lui Tottenham Povestea lui Arteta este decisiva
Tottenham vrea să meargă pe ”rețeta Arsenal” și a pus ochii pe legenda lui Manchester City, Vincent Kompany. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După eliminarea echipei din Champions League, conducerea lui Tottenham a decis să pună punct colaborării cu Antonio Conte profitând de pauza dedicată echipelor naționale. Acum formația este pregătită de fostul secund al acestuia, Cristian Stellini, însă pentru vară este o listă lungă de soluții luate în calcul. Între aceasta și una care vrea să replice ”rețeta” de la Arsenal.

Tottenham vrea să meargă pe ”rețeta Arsenal” și a pus ochii pe legenda lui Manchester City, Vincent Kompany, care, ca și Arteta, i-a fost secund lui Guardiola

Patru înfrângeri în șase meciuri, în interval de mai puțin de o lună, i-au fost fatale lui Antonio Conte. Cu atât mai mult cu cât aceste rezultate au costat-o scump pe Tottenham.

ADVERTISEMENT

Mai exact pierdea teren în lupta pentru primele patru poziții. În plus, au dus la eliminarea din Cupa Angliei și Champions League. Dar rezultatele nu au fost totul.

După remiza de-acasă, 0-0 cu AC Milan, care a consființit ieșirea din Liga Campionilor, Conte și-a atacat dur jucătorii. Iar patronul Daniel Levy nu a mai ezitat.

ADVERTISEMENT

Dacă până atunci ezitase să-i prelungească acordul scadent în vară, a decis să se despartă pe italian. I-a încredințat echipa, temporar, unui cuplu format din Stellini și Ryan Mason, și a început să caute soluții pentru un manager cu nume.

Una dintre variante, Tuchel, a căzut, după ce acesta a ajuns la Bayern. Pe listă mai sunt Mauricio Pochettino, care a mai condus-o pe Tottenham, dar și Julian Nagelsmann, Luis Enrique, Brendan Rodgers, Arne Slot.

ADVERTISEMENT

Însă, potrivit jurnaliștilor de la The Sun, acum o altă variantă prinde tot mai tare contur. Este vorba despre Vincent Kompany, fosta legendă a lui Manchester City.

Patronul lui Spurs, Levy, este entuziasmat de jocul prestat de echipa condusă de acesta, Burnley, care și-a asigurat deja promovarea în Premier League. Și mai este un amănunt cu care-l tentează.

ADVERTISEMENT

Mai exact, transformarea incredibilă al lui Arsenal, devenită lider în Premier League sub conducera lui Mikel Arteta. Cel care a fost și el secund al lui Pep Guardiola, precum Kompany.

Și cum situația financiară a lui Burnley este incertă, spun jurnaliștii englezi, belgianul nu ar spune nu oportunității să conducă un club de anvergura lui Spurs. O afacere de urmărit.

  • 2,05 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „Ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul Tottenham – Bournemouth.

 

 

ADVERTISEMENT