Life

O membră a juriului Eurovision din Moldova explică punctajul acordat lui WRS: “Piesa Ucrainei mi-a plăcut. Cea a României, mai puţin”

Textiera Radmila Popovici, membră a juriului Eurovision din Republica Moldova, a explicat de ce a acordat piesei României un punctaj mic. Iată ce a spus despre câștigătoarea Ucraina.
17.05.2022 | 08:13
O membra a juriului Eurovision din Moldova explica punctajul acordat lui WRS Piesa Ucrainei mia placut Cea a Romaniei mai putin
O membră a juriului Eurovision din Moldova explică punctajul acordat lui WRS. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Textiera Radmila Popovici a făcut parte din juriul pentru Eurovision al Republicii Moldova, iar aceasta a explicat motivele acordării unui punctaj mic României, reprezentată la concurs de WRS.

O membră a juriului Eurovision din Moldova, explicații după vot

Radmila Popovici a explicat că a acordat punctajul cel mai mare Ucrainei pentru că piesa interpretată de Kalush Orchestra la Eurovision i-a plăcut cel mai mult.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceasta a făcut un top pe rețelele de socializare cu cele 12 țări cărora le-a acordat puncte, având în vedere că sunt, în total, 24 de țări, iar după locul 12 punctajul obținut este zero.

Piesa țării noastre, cântată de WRS, a fost plasată de aceasta pe locul zece.

„Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atât de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți (aleși de mine)”, a scris Radmila Popovici pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Iată topul organizat de textiera membră a juriului din Moldova:

Locul 1 — Ucraina; Locul 2 — Marea Britanie; Locul 3 — Suedia; Locul 4 — Belgia; Locul 5 — Elveția; Locul 6 — Estonia; Locul 7 — Australia, Locul 8 — Azerbaidjan, Locul 9 — Olanda, Locul 10 — România, Locul 11 — Grecia, Locul 12 — Portugalia.

Ce spun ceilalți jurați despre punctajul acordat României

Din juriul pentru Eurovision al Republicii Moldova au făcut parte solista Cristina Scarlat, dirijoarea Ilona Stepanov și dirijorul Adriano Marian, solistul Natan şi textiera Radmila Popovici.

ADVERTISEMENT

TVR Moldova a discutat cu fiecare dintre aceștia, dar, pe lângă Radmila Popovici, un singur membru a mai fost de acord să ofere o declarație.

„Eu sunt cetăţean român şi mie îmi place România, dar asta nu înseamnă că dacă cânta mama mea şi cânta fals i-aş fi dat notă maximă, i-aş fi dat celui care cântă bine”, a mai dezvăluit Radmila Popovici.

ADVERTISEMENT

Dirijorul Adriano Marian a explicat că nu a acordat niciun vot României, țara noastră, reprezentația lui WRS de la Eurovision fiind printre cele mediocre.

„24 de ţări tu le pui într-o ordine a preferinţelor, de la 1 la 24, tot ce e după 12, după locul 12 e zero puncte. La mine a fost UK a fost primul, Ucraina, cam aştia care erau primii”, a spus acesta.

Despre preferințele pentru România, dirijorul a spus: „Păi, era, dar la miijloc. -Şi tu nu ai oferit puncte pentru România? -Nu”.

ADVERTISEMENT
Tags: