News

O nouă audiere în cazul accidentului de la 2 Mai. Detalii relevante oferite de o supraviețuitoare

Vineri, 1 septembrie, o nouă audiere a avut loc în cazul accidentului de la 2 Mai. O supraviețuitoare a oferit detalii relevante pentru anchetă.
01.09.2023 | 16:52
O noua audiere in cazul accidentului de la 2 Mai Detalii relevante oferite de o supravietuitoare
Audiere importantă în dosarul accidentului de la 2 Mai. Detalii relevante pentru anchetă oferite de o supraviețuitoare. Sursa foto: adevarul.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă audiere importantă a avut loc, vineri, în dosarul accidentului de la 2 Mai. O supraviețuitoare a evenimentului de pe 19 mai a oferit anchetatorilor detalii care se pot dovedi relevante pentru anchetă.

Audiere importantă în dosarul accidentului de la 2 Mai. Detalii relevante pentru anchetă oferite de o supraviețuitoare

În această perioadă, părinții tinerilor uciși și ai celor răniți în tragedia de la 2 Mai cer dreptate. Ei vor ca Vlad Pascu, șoferul vinovat de accident, să plătească. În trecut, el a mai fost iertat de autorități, după ce ar fi fost prins cu substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Vineri, 1 septembrie, în jurul orei 13.00, una dintre supraviețuitoarele accidentului de la 2 Mai a ajuns la sediul Poliției Brăila pentru a da declarații. Vorbim de o fată care se afla în grupul de 8 tineri loviți în dimineața zilei de sâmbătă, 19 august 2023, de un șofer drogat, Vlad Pascu (19 ani) din București.

La audieri, fata s-a prezentat însoțită de mamă și de avocatul care o reprezintă. Ea a avut de suferit după accident. Are mâna stângă în ghips și un bandaj la genunchiul stâng.

ADVERTISEMENT

Avocatul tinerei a oferit informații despre ceea ce fata le-a declarat anchetatorilor. Acesta vorbește de ”detalii relevante pentru anchetă”. Fata a fost prima lovită din grupul de 8 tineri care circulau pe marginea drumului dintre Vama Veche și 2 Mai. A fost acroșată cu oglinda Mercedes Benz-ului condus de Vlad Pascu.

Fata le-a spus anchetatorilor că atunci când s-a ridicat de pe asfalt, șoferul drogat fugise cu mașina de la locul accidentului. După cele spuse de tânără, avocații vor să ceară schimbarea încadrării din ucidere din culpă, în omor calificat, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Șoferul de 19 ani vinovat de accidentul din 2 Mai, învinuit și de consum de droguri

Se pare că urmărirea penală în cazul lui Matei Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai, va fi extinsă. Tânărul va fi acuzat și de conducere sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Această decizie vine după ce expertiza toxicologică efectuată de Institutul de Medicină Legală (IML) Mina Minovici din București a demonstrat că Pascu consumase 6 tipuri de droguri: cocaină, amfetamină/ecstasy și metamfetamină, bromazepam, două excitante și un deprimant.

ADVERTISEMENT

În zorii zilei de sâmbătă, 19 august 2023, tânărul din Capitală a produs un tragic accident în județul Constanța. Între 2 Mai și Vama Veche, acesta a ucis doi tineri, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu. Alți trei tineri au fost răniți.

ADVERTISEMENT