News

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite după prăbușirea unui pod aflat în construcție în Grecia Video

Presa elenă scrie că victimele sunt membri ai comunității rrome, care se aflau pe șantier pentru a aduna fier în momentul în care o secțiune a podului s-a prăbușit
23.07.2023 | 17:03
O persoana a murit si alte cinci au fost ranite dupa prabusirea unui pod aflat in constructie in Grecia Video
Mai multe victime după prăbușirea unui pod în Grecia. Sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Duminică, o secțiune a podului de la intrarea în Patras s-a prăbușit, provocând decesul unei persoane și rănirea a altor cinci, potrivit presei elene. Aceasta scrie că lângă podul aflat în construcție se afla o tabără de rromi.

Pod prăbușit lângă o tabără de rromi

Ultimul bilanț al autorităților elene indică un deces și cinci răniți în urma prăbușirii unei secțiuni a unui pod din regiunea Patras, potrivit presei din Grecia. Alte surse vorbeau de două persoane care și-au pierdut viața, iar anterior un oficial grec preciza că zece persoane ar fi fost prinse sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Tot presa elenă scrie că în acea locație se refugiase un grup de rromi, care căutaseră să se adăpostească la umbra construcției de căldura de afară, atunci când bucata de pod s-a prăbușit. Aceeași presă scrie că un șofer care a trecut în cursul dimineții pe lângă șantier a precizat că locul era plin de romi care se pregăteau să ia fiarele de la lucrările care se desfășoară pe șantier.

„Putem confirma că podul s-a prăbușit. Operăm la fața locului. Sunt persoane prinse sub dărâmături, dar nu știm numărul exact”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor la scurt timp după producerea tragediei.

ADVERTISEMENT

Autoritățile elene au precizat că în locul cu pricina fusese restricționat accesul persoanelor străine tocmai din cauza lucrărilor ce urmau să aibă loc. „Circulația a fost interzisă pe această secțiune specială a podului și a fost închisă prin decizia Direcției de Poliție Achaia începând de joi, 20 iulie, din cauza lucrărilor de demolare pentru reconstrucția pasajului subteran”, scrie presa elenă.

Un oficial grec prezent la locul accidentului este citat declarând că sub podul care s-a prăbușit se aflau cinci sau șase rromi, care cel mai probabil adunau fier de pe șantier.

ADVERTISEMENT

Operațiuni de salvare a răniților

În urma incidentului, șase ambulanțe și unități medicale mobile, precum și 18 pompieri și un câine special antrenat pentru găsirea persoanelor sub dărâmături, au fost trimise rapid la fața locului de către Centrul Național pentru Situații de Urgență.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare, iar, pe înregistrările distribuite pe rețelele de socializare, zeci de pompieri pot fi văzuți căutând printre dărâmături. Mai multe ambulanțe se află deja la fața locului, în timp ce pompieri și polițiști au fost trimiși din Atena pentru a ajuta.

ADVERTISEMENT

Cauzele prăbușirii secțiunii de pot nu sunt cunoscute deocamdată. Podul este situat pe autostrada care leagă portul Patras, din peninsula Peloponez, de capitala Atena, iar lucrările de construcție se desfășurau de circa doi ani.

ADVERTISEMENT
Tags: