News

O prostituată româncă, revoltată pentru că Germania a închis bordelurile: ”Trebuie să câștig bani”

11.08.2020 | 18:14
O prostituata romanca revoltata pentru ca Germania a inchis bordelurile Trebuie sa castig bani
ADVERTISEMENT

O prostituată din România protestează în Germania pentru că sunt închise bordelurile. Lucrătoarele din industria sexului militează la Stuttgart pentru redeschiderea bordelurilor.

Prostituatele din Germania au ieşit în stradă pentru a cere ridicarea interdicţiilor impuse din cauza pandemiei. Multe dintre ele sunt din Europa de Est, au probleme grave financiare şi nu mai pot trimite bani familiilor, scrie Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Într-o astfel de situație se află și Elena. Ea lucrează ca prostituată în Germania. De cinci luni a încetat activitatea, situaţie care i-a creat probleme financiare.

Ce spune prostituata din România care protestează în Germania

Elena este într-o situație foarte dificilă din momentul în care a început criza sanitară provocată de virusul Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să muncesc şi trebuie să câştig bani. Am o fiică şi trebuie să muncesc pentru a o întreţine,” a spus Elena.

Bordelurile au fost închise înca din luna martie. Elena lucra în vestul țării la Köln și a vent la protestele din Stuttgart pentru a cere o rezolvare a problemelor. Situația ei a devenit un dramatică.

ADVERTISEMENT

Elena a plecat din România în urmă cu doi ani. Are o fiică, în vârsta de patru ani, care este în grija bunicilor. Aflată în disperare, Elena a fost nevoită să ajungă să se prostitueze. Are două obiective în viață: vrea sa adune bani pentru mama ei, care este bolnavă şi să-i ofere o viaţă mai bună fetiţei sale. Nu și-a văzut fiica decât de trei ori în ultimii doi ani.

Pentru că nu mai poate munci, Elena traieşte acum din banii trimişi de tatăl său. Acesta îi trimite 700 de dolari pe lună.

ADVERTISEMENT

„Cheltuiesc între 20 şi 50 de euro săptămânal pe mâncare”, a declarat tânăra.

Serviciile sexuale sunt legale în Germania, dar au fost oprite în momentul în care au fost restricţionate activităţile civile şi publice pentru a bloca răspândirea virusului Covid-19.

Sunt 400.000 de persoane care lucrează în industria sexului în Germania. Aproape 65% dintre aceste persoane sunt migranţi, potrivit estimărilor Reţelei Europene pentru Promovarea Drepturilor şi Sănătăţii Migranţilor din Industria Sexului (TAMPEP). Multe dintre lucrătoare sunt femei din ţările mai sărace din estul Europei, în special din România sau Bulgaria.

Din luna august, Bavaria și Berlinul au permis din nou practicarea serviciilor sexuale, dar bordelurile trebuie să rămână închise.

ADVERTISEMENT