News

O rusoaică a fost condamnată 21 de ani de închisoare după ce a vrut să-şi omoare sosia ucraineană şi să-i fure identitatea. A otrăvit-o cu o prăjitură

Victoria a vrut să omoare o tânără din Ucraina, care semăna perfect cu ea, otrăvind-o cu un cheesecake. Interpolul o vâna pe rusoaică pentru o altă crimă.
20.04.2023 | 13:33
O rusoaica a fost condamnata 21 de ani de inchisoare dupa ce a vrut sasi omoare sosia ucraineana si sai fure identitatea A otravito cu o prajitura
Viktoria Nasirova (stânga) şi Olga Ţvik
ADVERTISEMENT

O rusoaică a fost condamnata la 21 de ani de închisoare pentru ca a încercat să-şi omoare o prietenă care semăna izbitor cu ea, într-un complot bizar de furt de identitate care a avut loc la New York. Viktoria Nasirova i-a dat cosmeticianei sale, Olga Ţvik o bucată de cheesecake otrăvit pe 28 august 2016, înainte de a-i fura pașaportul și permisul de muncă.

Viktoria şi-a ucis un vecin şi în Rusia

Viktoria Nasirova a fost găsită vinovată de tentativă de omor de un tribunal din New York, în luna februarie, iar miercuri rusoaica a fost condamnată. „O escroacă nemiloasă și calculată va merge la închisoare pentru o lungă perioadă de timp, pentru că a încercat să omoare pentru câștig personal”, a transmis procurorul districtual din Queens, Melinda Katz.

ADVERTISEMENT

În august 2016, Viktoria a mers la casa Olgăi din cartierul Queens, aducându-i drept cadou un cheesecake. La vremea aceea cele două semănau foarte mult – amândoi vorbeau rusă, aveau părul negru, aceeași nuanță a pielii și împărtășeau alte trăsături fizice – s-a afirmat în timpul procesului.

Viktoria a mâncat ea însăși două bucăți de tort și a oferit-o pe a treia victimei. Olga a mâncat desertul care i-a fost oferit, după care a început să i se facă rău şi să vomite. A început să aibă halucinații și a fost aproape de a avea un atac de cord. Ulterior a leşinat, fiind găsită inconştientă de un prieten, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

În jurul tinerei erau împrăștiate pastile, iar din apartament lipseau bijuteriile, pașaportul, permisul de muncă și alte obiecte de valoare. Autoritățile au testat cheesecake-ul și au descoperit că prăjitura fusese otrăvită cu fenazepam, un sedativ foarte puternic, potrivit biroului procurorului.

Nasirova, care locuia în Brooklyn, a fost condamnată, pe lângă infracţiunea de tentativă de crimă, pentru agresiune, închisoare ilegală și furt. Ea a fost descrisă în instanță ca fiind o femeie foarte periculoasă care a venit cu o schemă „diabolică”, cu intenţia de a vâna o prietenă.

ADVERTISEMENT

După eliberarea sa din închisoare, adică peste 21 de ani, ea se va afla sub supraveghere judecătorească timp de încă cinci ani. Victima sa, Olga, a vorbit în instanță înainte de pronunțarea sentinței. “Dumnezeu mi-a dat viață când Viktoria Nasirova a încercat să îmi ia viața. Pentru ea este ușor să ia viața altei persoane”, a spus aceasta.

Nu este prima dată când Nasirova are probleme cu legea. În 2015, Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele său, pentru uciderea unei femei în Rusia cu un an mai devreme. Ea a fost acuzată că și-a ucis vecina și că și-a furat economiile. Nasirova este acuzată și că a drogat și jefuit bărbați pe care i-a întâlnit pe site-uri de întâlniri.

ADVERTISEMENT

Presa americană scrie că ea ar fi practicat BDSM și era dominatoare, în acest fel având de-a face cu mai mulţi bărbaţi din rândul cărora îşi alegea victimele. În momentul în care a fost pronunțată sentința, rusoaica în vârstă de 47 de ani a avut o izbucnire nervoasă și l-a înjurat pe judecător.

ADVERTISEMENT