Video

O tânără de 20 de ani, ucisă cu șase gloanțe în timpul protestelor din Iran: „Să nu îi uitați niciodată numele, o eroină”

O tânără de 20 de ani a fost ucisă cu șase gloanțe în timpul protestelor din Iran. Hadis Najafi devenise un simbol pentru protestatari.
27.09.2022 | 09:27
O tanara de 20 de ani ucisa cu sase gloante in timpul protestelor din Iran Sa nu ii uitati niciodata numele o eroina
O tânără de 20 de ani, ucisă cu șase gloanțe în timpul protestelor din Iran. Foto: Colaj Fanatik / Tiktok
ADVERTISEMENT

Hadis Najafi, o tânără de doar 20 de ani din Iran, a fost ucisă în timpul protestelor. Aceasta a devenit un simbol al luptei și o eroină pentru cei care cred în această cauză.

O tânără de 20 de ani, ucisă cu șase gloanțe în timpul protestelor din Iran

Hadis Najafi era o susținătoare a protestelor izbucnite după ce o tânără pe nume Mahsa Amini a fost ucisă de poliția morală din Iran.

ADVERTISEMENT

Dar nici Hadis Najafi nu avea să aibă o soartă mai bună, fiind ucisă la rândul ei după ce s-a alăturat protestatarilor.

Hadis Najafi a fost ucisă cu șase gloanțe, relatează presa internațională, și deși nu a fost doborâtă pe loc de împușcături, ea a murit la spital.

ADVERTISEMENT

Tânăra a devenit un adevărat simbol al luptei pentru libertate, după ce a apărut în mai multe clipuri pe Tiktok, iar după moartea sa, ea a fost numită o adevărată eroină.

Unul dintre ele, cu ea purtând haine considerate indecente în Iran și cu părul desfăcut, a devenit viral.

ADVERTISEMENT

„Amintiți-vă numele ei, o adevărată eroină, fie ca sacrificiul ei să nu fie uitat niciodată”, scria cineva pe Tiktok, într-un clip postat în amintirea fetei de 20 de ani.

@astoldbymera HADIS NAJAFI. Remember her name, a true hero, may her sacrifice never be forgotten. #hadisnajafi #mahsaamini #iranprotests2022 #iranrevolution #freedomforiranianwomen ♬ Einaudi: Experience – Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani


„Hadis Najafi, în vârstă de 20 de ani, care a devenit un simbol viral al protestelor din Iran după moartea lui Mahsa Amini, a fost ucisă”, mai arăta un alt clip de pe Tiktok.

ADVERTISEMENT

Hadis Najafi, înmormântată după ce a fost ucisă de forțele de securitate iraniene

Un alt clip video viral este de la înmormântarea tinerei de 20 de ani, care iubea dansul și libertatea.

“Hadis era o fată cu inimă bună și iubea dansul. Ea protesta împotriva morții brutale a lui MahsaAmini. Crima lor: să vrea libertate”, a scris jurnalista Masih Alinejad.

@freeda_en Hadis Najafi, 20, who became a viral symbol of the protests in Iran after the death of Mahsa Amini, has been killed. #Freeda#Iran#MahsaAmini ♬ original sound – Freeda


Sora tinerei ucise în timpul protestelor spunea că inima lui Hadis Najafi era frântă după cazul lui Mahsa Amini.

“Avea doar 20 de ani. Inima ei era frântă pentru Mahsa Amini. Ea a spus că nu va rămâne tăcută. Au ucis-o cu șase gloanțe”, a povestit sora lui Hadis pentru Alinejad.

ADVERTISEMENT
Tags: