News

O ucraineancă suspectată de apartenență la ISIS, arestată în Germania. A antrenat mai mulți luptători

O femeie din Ucraina a fost reținută în Germania. Aceasta a fost căsătorită cu mai mulți teroriști de la ISIS. Ucraineanca este adepta ideologiei islamiste.
11.07.2023 | 17:12
O ucraineanca suspectata de apartenenta la ISIS arestata in Germania A antrenat mai multi luptatori
Ucraineanca a fost căsătorită cu mai mulți luptători de la ISIS. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Parchetul federal german a autorizat arestarea ucrainencei, Hatidje Ts., suspectată de apartenență la organizația teroristă Stat Islamic.  Potrivit oamenilor legii, ucraineanca a călătorit în 2014 în Siria împreună cu soțul ei și cei patru copii minori, unde s-a alăturat rândurilor ISIS.

Femeia a fost căsătorită cu membrul  ISIS

Femeia a fost căsătorită cu membrul  Statului Islamic, iar după moartea acestuia, s-a căsătorit cu alți doi membri ISIS conform tradițiilor islamice. Ucraineanca și-a crescut copiii în conformitate cu ideologia ISIS. La începutul anului 2019, ea a fost dusă în captivitate în Kurdistan, unde a fost ținută până în 2021. Cum a ajuns femeia în Germania  nu este specificat.

ADVERTISEMENT

Ucraineanca a fost arestată la cererea Procuraturii Federale din Germania prin intermediul ofițerilor Departamentului de Poliție Criminală al statului Renania de Nord-Westfalia în orașul Bielefeld, care se află la 150 de kilometri de Düsseldorf.

În ziua următoare, inculpata a fost adusă în fața unui judecător de instrucție al Curții Supreme Federale Germane, care a emis un mandat de arestare și a dispus executarea unei arestări preventive. Acum, femeia este acuzată de implicare într-o organizație teroristă în străinătate, precum și de încălcarea obligațiilor de îngrijire și creștere a copiilor.

ADVERTISEMENT

O femeie din Marea Britanie care a primit o pedeapsă cu închisoarea după ce a călătorit în Siria și s-a alăturat grupării teroriste ISIS a devenit o fashionistă care prezintă branduri globale după ce a fost concediată.

Tareena Shakil, prima femeie britanică care a fost trimisă în judecată pentru că s-a alăturat grupării teroriste ISIS.  În 2014, ea și-a îndemnat adepții de pe Twitter să îi susțină pe teroriști, scrie Mirror.  Femeia a publicat mai multe poze în care a fost îmbrăcată în haine cu inscripții ISIS și cu o pușcă de asalt AK47. Tarina Shakil  și s-a mutat în Siria din Birmingham la vârsta de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Englezoaica  s-a alăturat militanților ISIS

Odată ajunsă acolo, ea a locuit într-o casă cu alte femei care așteptau să se căsătorească cu luptători străini. Femeia a recunoscut că a fost nefericită acolo, așa că a fugit mai întâi în Turcia și apoi s-a întors acasă, în Marea Britanie. După ce a fost arestată, Tarina Shakil a susținut că a fost răpită și că a ajuns în Siria fără voia ei.

Un tribunal din Birmingham a condamnat-o la patru ani de închisoare pentru apartenență la ISIS și la doi ani de închisoare pentru încurajarea actelor teroriste. Femeia a fost eliberată din închisoare în 2019 și a declarat că a parcurs “Un drum al deradicalizării”. Femeia postează acum pe Instagram fotografii cu ea purtând haine de brand, în special Bershka și Versace. Tarina Shakeel vizitează orașe celebre precum Barcelona și Milano.

ADVERTISEMENT

“Am învățat din greșelile mele și mi-am ispășit pedeapsa. Nu vreau să fiu un influencer sau un blogger, încerc doar să le arăt oamenilor că poți trece peste momentele dificile chiar și atunci când pare imposibil”, a remarcat tânăra.

ADVERTISEMENT