Life

O voce de aur şi o dramă teribilă. Andrea Bocelli şi-a pierdut vederea după un simplu joc: “Doctorii au încercat să mă vindece, dar totul a fost în zadar”

Andreea Bocelli și-a pierdut vederea cu ani în urmă, însă chiar și acum își amintește momentul care l-a lăsat în întuneric pentru toată viața.
20.11.2022 | 22:22
O voce de aur si o drama teribila Andrea Bocelli sia pierdut vederea dupa un simplu joc Doctorii au incercat sa ma vindece dar totul a fost in zadar
Andrea Bocelli a vorbit despre momentul în care și-a pierdut vederea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Andrea Bocelli este un nume cunoscut la nivel mondial. Tenorul italian a reușit să se facă remarcat de-a lungul timpului, însă în spate, ascunde o dramă imensă.

Cum și-a pierdut vederea Andrea Bocelli

Și-a pierdut vederea pe când era doar un copil și nu avea să știe că un simplu joc îl va lăsa în întuneric pentru restul vieții.

ADVERTISEMENT

Andrea Bocelli are acum 64 de ani și încă nu a uitat momentul care avea să îi schimbe complet destinul. Tenorul și-a pierdut vederea în timp ce juca fotbal.

Să nu uităm și că artistul a avut de mic o afecțiune la ochi, glaucom congenital. Aceasta este o boală rară care apare la copiii foarte mici și chiar și la nou născuți.

ADVERTISEMENT

Asta nu a fost însă o problemă pentru el. La doar șase ani, Andrea Bocelli lua deja lecții la pian, era pasionat de muzică și de asemenea, a învățat să cânte și la flaut dar și la saxofon.

O altă pasiune a sa la acea vreme era însă fotbalul, sportul care avea să îl lase și fără vedere.

ADVERTISEMENT

Pe când avea doar 12 ani, Andrea Bocelli a fost lovit cu putere de o minge în față. Artistul a avut o hemoragie cerebrală, iar mai apoi și-a pierdut și vederea.

Momentul care avea să îi schimbe viața artistului

Deși a făcut nenumărate operații, iar medicii au încercat să îl vindece, nimic nu s-a mai putut face în cazul său.

ADVERTISEMENT

“În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea.

Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea”, a povestit Andrea Bocelli.

După teribilul accident, artistul a dat uitării fotbalului, însă s-a concentrat pe muzică. Nu a căzut pradă depresiei, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri și a mers mai departe.

A urmat studiile la facultate de drept din Pisa, iar în timpul liber cânta prin baruri pentru a avea bani să se întrețină.

A practicat dreptul doar un an după absolvirea studiilor, iar mai apoi și-a urmat pasiunea în domeniul muzical. De asemenea, Andrea Bocelli a avut grijă că lipsa vederii să nu fie un impediment pentru el.

Asfel, artistul și-a urmat visul, iar acum este unul dintre cei mai apreciați tenori din lume, fiind invitat la unele dintre cele mai mari evenimente.

ADVERTISEMENT
Tags: