News

O zonă din Italia intenționează să ofere bani turiștilor care vin vara aceasta în vacanță

25.04.2020 | 13:20
O zona din Italia intentioneaza sa ofere bani turistilor care vin vara aceasta in vacanta
ADVERTISEMENT

O zonă turistică din Italia pregătește din timp sezonul estival și intenționează să ofere bani turiștilor care vin vara aceasta în vacanță. Planul este unul pus la punct de la cel mai înalt nivel.

O zonă din Italia intenționează să ofere bani turiștilor care vin vara aceasta în vacanță

Sicilia vrea să achite jumătate din facturile de vacanță ale turiștilor care vin după pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Guvernul local are în plan achitarea a jumătate din prețul biletelor de avion ale turiștilor care vor sosi în această vară pe insulă şi să ofere o noapte gratuită la hotel, potrivit express.co.uk.

Imediat după ce se vor relaxa restricțiile privind măsurile de izolare luate în timpul carantinei, Guvernele locale din Italia identifică modalități de a atrage turismul înapoi în țară.

ADVERTISEMENT

În pole-position cu o ofertă excelentă este zona Siciliei. Aici, autoritățile locale au un plan bine pus la punct, care vine în sprijinul turiștilor.

Oficialii se pregătesc să contribuie la costurile biletelor turiștilor pentru muzee și situri arheologice. Potrivit sursei citate, planul va fi acoperit de un buget de 50 de milioane de euro, venit după ce țara s-a confruntat cu pierderi financiare din cauza turismului anulat practic în lunile martie și aprilie.

ADVERTISEMENT

Voucherele pentru costurile de călătorie vor fi puse la dispoziție pe site-ul turistic al Siciliei.

13% din PIB-ul Italiei, asigurat de turism

Italia este una dintre țările europene pentru care turismul este o aripă de bază a economiei. Aproximativ 13 la sută din PIB-ul țării provine din turism.

ADVERTISEMENT

Italia se numără printre mai multe țări europene, inclusiv Spania, care are în vedere metodele de utilizare a distanțării sociale pe plaje și în alte zone cu potențial de aglomerare.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa în primele zile ale extinderii pandemiei de coronavirus. Din cauza acestui lucru, perioada de vacanță s-a redus considerabil.

ADVERTISEMENT
Tags: