Life

Obiceiul banal care afectează peste un miliard de tineri. Medicul Bogdan Popescu trage un semnal de alarmă

Deprinderea simplă care lezează mai bine de un miliard de tineri. Doctorul Bogdan Popescu are un avertisment în acest caz.
23.02.2024 | 15:24
Obiceiul banal care afecteaza peste un miliard de tineri Medicul Bogdan Popescu trage un semnal de alarma
Deprinderea simplă care lezează mai bine de un miliard de tineri. Doctorul Bogdan Popescu are un avertisment în acest caz. Sursa foto: captură video Antena 3
ADVERTISEMENT

Obiceiul banal care afectează peste un miliard de tineri. Medicul Bogdan Popescu trage un semnal de alarmă. Dezvăluirile importante pentru toată lumea au fost făcute publice în emisiunea Sfat de Sănătate, prezentată de Andreea Cigolea.

Deprinderea simplă care lezează mai bine de un miliard de tineri. Doctorul Bogdan Popescu are un avertisment în acest caz

Deprinderea simplă care lezează mai bine de un miliard de tineri. Doctorul Bogdan Popescu are un avertisment în acest caz, subliniind că tot mai multe persoane ajung să facă acest lucru fără să se gândească la consecințe.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic a spus care sunt riscurile majore la care se expun multe persoane atunci când ascultă muzică în cărți, la intensitate ridicată, dar și în mod excesiv. Din păcate, se poate ajunge la pierderea auzului.

„Se întâmplă foarte des să apară tineri sau adolescenți cu probleme de auz, precum traumele sonore. Contează foarte mult intensitatea sunetului, anume volumul la care ascultăm muzică la căști.

ADVERTISEMENT

Cele care se introduc în ureche pot să creeze mai multe probleme, pentru că izolează mai bine sunetele. Din păcate, dacă nu este o problemă acută, ne dăm seama foarte târziu”, a declarat medicul Bogdan Popescu, la Antena 3.

Medicul Bogdan Popescu, despre pierderea auzului

„Chiar dacă auzul scade până la un anumit prag la o ureche, acesta este compensat de auzul de la urechea sănătoasă. Dacă scade în același timp pentru ambele urechi, atunci îl percepem mult mai ușor. 

ADVERTISEMENT

Din păcate, mulți pacienți nu au o pierdere treptată a auzului. rebuie să păstrăm un sunet de intensitate mai mică, chiar dacă ne place o anumită melodie”, a mai adăugat doctorul ORL, mai arată sursa menționată.

Bogdan Popescu a mai subliniat că este foarte importantă păstrarea unei igiene a urechii și a căștilor pentru a se preveni în felul acesta inflamațiile și infecțiile. Medicul nu recomandă niciodată bețele de urechi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialistul mai transmite și cum ne putem proteja auzul. E bine să se folosească dopuri atunci când stăm în locuri foarte zgomotoase și să apelăm la căști anti-zgomot. În plus, oamenii trebuie să limiteze folosirea zilnică a dispozitivelor audio.

Totodată, este extrem de important să se folosească cărți de calitate care să redea sunetul și bass-ul clar. Căștile se curăță după fiecare utilizare, iar urechile trebuie să fie curate pentru a nu se aduna prea multă ceară.

ADVERTISEMENT
Tags: