Sport

Un medic ORL a dezvăluit ce pastile ia zilnic Simona Halep: „Dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză”

Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open și a fost suspendată provizoriu din tenis de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.
25.10.2022 | 07:37
Un medic ORL a dezvaluit ce pastile ia zilnic Simona Halep Daca ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboza
Simona Halep ia două pastile în fiecare zi. Anunțul unui medic ORL, apropiat sportivei din România. Sursă foto: gsp.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep continuă lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. Campioana de la Roland Garros și US Open a picat un test anti-doping la US Open, turneu în care pierdea încă din primul tur în fața Dariei Snigur, din Ucraina.

Dana Safta, medic ORL, a dezvăluit numele celor două pastile pe care Simona Halep le ia în fiecare zi

Dana Safta, un medic apropiat de Simona Halep și doctor în științe medicale, a vorbit despre situația sportivei din Constanța, care se află în fața celui mai greu meci din cariera sa. Tenismena din România a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță de clasa EPO și riscă o suspendare de până la 4 ani.

ADVERTISEMENT

Medicul a dezvăluit, cu acordul Simonei Halep, cele două pastile pe care fostul lider WTA le ia în fiecare zi. „Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. 

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză.

ADVERTISEMENT

„Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva… să-i pună ceva în sticlă”, au fost cuvintele medicului, pentru Antena 3 CNN.

Dana Safta îi ia apărarea Simonei Halep: „Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit roxadustat”

Dana Safta a legat o prietenie foarte strânsă cu Simona Halep. În urmă cu 9 ani, cele două aveau o relație pe tronsonul medic – pacient, însă cu timpul, lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Medicul a mărturisit că Simona nu ar fi înghițit cu bună știință un astfel de medicament aflat pe lista interzisă a WADA, Agenția Mondială Antidoping.

„Pe Simona o cunosc de ceva ani, legătura noastră a fost medic-pacient în urmă cu 8-9 ani și de aici s-a construit o prietenie, o relație de suflet și o consiliere medicală pe care bineînțeles că am făcut-o pentru că ea a avut încredere în mine. 

ADVERTISEMENT

Iar eu am fost corectă în ceea ce trebuia să fac pentru ea din punct de vedere medical și ulterior, bineînțeles, ajutând-o să-și depășească starea emoțională cu încredere și tot ce am putut să-i dau ca sprijin moral. 

Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit roxadustat. Nu este posibil. Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea.

Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă”, a mai spus Dana Safta.

George Cosac, reacție dură la adresa lui Patrick Mouratoglou după cazul de dopaj al Simonei Halep

George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, nu l-a menajat pe Patrick Mouratoglou și a vorbit în termeni extremi de academia de tenis a francezului.

„Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată în perioada asta. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale, cu WADA (n.r. – Agenția Mondială Antidoping) și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe. Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, într-adevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut, să aibă un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță bussinesul unui șemecheraș dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție”, a declarat George Cosac, pentru Sport Total FM.

ADVERTISEMENT