Life

Obiceiul banal care atrage ghinionul în viața ta. Ce nu trebuie să faci niciodată seara

Obiceiul cu care atragi ghinion în viața ta. Ce să nu faci niciodată seara dacă nu vrei să alungi norocul, conform superstiției.
29.06.2023 | 15:15
Obiceiul banal care atrage ghinionul in viata ta Ce nu trebuie sa faci niciodata seara
Obiceiul banal care aduce ghinion dacă îl faci în timpul serii. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată seara dacă nu vrei să ai ghinion. Superstițiile spun că tăiatul unghiilor la ore târzii este de evitat. Care este explicația acestui lucru și cum poate influența energiile din viața ta.

De ce aduce ghinion să-ți tai unghiile noaptea

Conform superstițiile transmise din generație în generație, obiceiul de a-ți tăia unghiile noaptea este unul la care oamenii ar trebui să renunțe. Se spune că cei care fac asta, vor avea o viață mai scurtă și aduce ghinion. 

ADVERTISEMENT

Explicația este, se pare, că în trecut, atunci când oamenii nu aveau curent electric și își tăiau unghiile la lumina lumânării sau chiar pe întuneric, se răneau destul de ușor. În plus, în cazul în care iți scurtezi unghiile vinerea și duminică, îți alungi norocul și vei avea ghinion.

Totodată, din bătrâni se crede că tinerele nemăritate care își taie unghiile în zilele menționate anterior vor rămâne singure pentru totdeauna. Pe de altă parte, conform acelorași superstiții, cine își taie unghiile lunea își va atrage antipatia oamenilor.

ADVERTISEMENT

Miercurea este de asemenea o zi cu ghinion în ceea ce privește manichiura. Prin urmare, dacă este să ținem cont de învățăturile transmise de sute de ani, singurele zile în care este bine să te îngrijești de acest aspect sunt joia și sâmbăta, însă nu seara.

Se mai spune că ghinionul îi urmărește pe cei care își taie unghiile în lumina lunii. O tradiție veche susține că dacă lași unghiile să cadă pe jos atunci când le scurtezi, vei fi pedepsit să le aduni după moarte.

ADVERTISEMENT

Alte superstiții legate de unghii

O altă superstiție legată de unghii, la care țin, în general, bunicii, este aceea că unui bebeluș nu trebuie să-i tai unghiile până când nu este botezat. În caz contrar, atunci când copilul va crește mare, va avea ghinion și va deveni hoț.

O altă variantă a vorbei din popor este că cel mic nu se va puterea de diavol dacă are unghiile scurtate. Un obicei în zonele rurale este acela că după ce le-au tăiat unghiile copiilor în ziua de botez, părinții le păstrează pentru noroc.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe meleagurile românești, se obișnuia ca vracii și vindecătorii populari să alunge boala punând unghiile celor suferinzi într-o scorbură. În Turcia, pe de altă parte, aduce ghinion să privești unghiile unui om mort.

ADVERTISEMENT
Tags: