Life

Obiceiul banal care te ajută să ai energie toată ziua. Ce trebuie să faci prima oară când te dai jos din pat. Puțini știu

Obiceiul banal care te va ajuta să ai energie toată ziua. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața, după ce te dai jos din pat.
06.03.2024 | 23:07
Obiceiul banal care te ajuta sa ai energie toata ziua Ce trebuie sa faci prima oara cand te dai jos din pat Putini stiu
Obiceiul banal de care să ții cont pentru a avea energie toată ziua. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Obiceiul banal pe care e bine să-l respecți pentru a avea energie toată ziua. Iată ce este bine să faci dimineața, imediat după ce te dai jos din pat.

Obiceiul banal care te va ajuta să ai energie toată ziua. Primul lucru pe care să-l faci când te dai jos din pat

Potrivit specialiștilor, există mai multe obiceiuri pe care este bine să le respecți în viața de zi cu zi, începând de la trezire. De exemplu, este bine să mergi la culcare și să te trezești la ore fixe, pentru că organismul se va obișnui cu acest lucru și nu va mai fi, în timp, nevoie de alarmă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine să nu mergi la culcare prea târziu și să ai grijă să dormi cel puțin șapte ore, pentru a te trezi cu ușurință a doua zi. Un obicei important este, însă, important pentru a te ajuta să-și menții energia pe parcursul întregii zile.

Dimineața, după ce te dai jos din pat, este indicat să bei un pahar cu apă, chiar dacă nu simți că îți e sete. În timpul somnului, organismul se deshidratează, așa că are nevoie de apă imediat după trezire.

ADVERTISEMENT

Este un obicei banal, dar pe care e bine să începi să-l pui în practică în fiecare zi. În acest fel, vei avea energie încă de la prima oră și vei reuși să-ți duci cu succes sarcinile la bun sfârșit.

Acum ceva timp, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre importanța consumului de apă imediat după trezire. Specialistul a recomandat, de altfel, și apa cu lămâie.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe.

Dacă vreți, apă cu lămâie. Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează.

ADVERTISEMENT

După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește”, a explicat medicul la Antena 3 CNN.

Ce e bine să mai faci dimineața

În plus, după trezire este recomandat să faci câteva exerciții de streching, timp de 5 – 10 minute. Trebuie să întinzi bine mușchii brațelor și ai picioarelor, după care să ieși la o tură scurtă de alergare sau plimbare în ritm alert, timp de 20 – 30 de minute.

O altă variantă este să faci o sesiune de gimnastică de înviorare, iar exercițiile să fie simple și efectuate cu geamul deschis. Datorită exercițiilor fizice, secreția de endorfine în creier va fi stimulată și vei avea o stare de bine încă din prima parte a zilei.

Dușul cu apă rece este recomandat dimineața, pentru că ajută la trezire și oferă energie. Contactul cu apa rece va provoca un șoc termic în organism. Sistemul nervos va secreta substanțe ce reglează starea de spirit, precum și tensiunea arterială și capacitatea de concentrare, notează catena.ro.

Micul dejun este, de asemenea, foarte important și nu ar trebui evitat. Fructele și legumele proaspete, lactatele degresate, cerealele integrale, semințele și nucile. Totodată, uneori e bine să incluzi ouă și cantități mici de carne pentru prima masă a zilei.

ADVERTISEMENT
Tags: