Life

Obiceiul neașteptat care poate provoca un AVC. Dezvăluirea făcută de medicul Vlad Ciurea

Deprinderea neobișnuită care duce la apariția unui AVC. Declarația făcută de doctorul primar neurochirurgie Vlad Ciurea .
02.12.2023 | 12:00
Obiceiul neasteptat care poate provoca un AVC Dezvaluirea facuta de medicul Vlad Ciurea
Deprinderea neobișnuită care duce la apariția unui AVC. Declarația făcută de doctorul primar neurochirurgie Vlad Ciurea. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Obiceiul neașteptat care poate provoca un AVC. Dezvăluirea făcută de medicul Vlad Ciurea. Specialistul care lucrează la un spital renumit din București trage un semnal de alarmă și spune la ce trebuie să fie atenți oamenii.

Deprinderea neobișnuită care duce la apariția unui AVC. Declarația făcută de doctorul primar neurochirurgie Vlad Ciurea

Doctorul primar neurochirurgie Vlad Ciurea a dezvăluit care este deprinderea neobișnuită care duce la apariția unui AVC. Declarația făcută de expert arată care sunt factorii declanșatori din cauza cărora tot mai multe persoane ajung în această situație neplăcută.

ADVERTISEMENT

O simplă ceartă poate provoca creșterea tensiunii arteriale și de aici apar multe alte probleme. Accidentul vascular cerebral are loc atunci când fluxul de sânge cu nutrienți și cu oxigen are loc spre diferite zone din creier.

„De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitoriu sau definitiv. Este adevărat”, a transmis medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical, conform dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

„Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a completat doctorul.

Cearta, un factor care declanșează AVC

Declarațiile medicului Vlad Ciurea sunt susținute de multe studii, unul dintre acestea fiind publicat în revista Neurology. Publicația științifică a Academiei Americane de Neurologie susține că emoțiile negative și furia nu sunt deloc bune pentru organismul uman.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceste sentimente pot fi factori declanșatori pentru accidentul vascular cerebral ischemic. Cercetarea demonstrează că persoanele care au suferit un AVC au trecut cu două ore înaintea evenimentului prin furie sau ceartă.

Printre factorii de risc ai accidentului vascular cerebral se mai numără consumul excesiv de alcool, supraponderabilitatea sau obezitatea, lipsa de activitate fizică, precum și fumatul sau expunerea la fumatul pasiv.

ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele care consumă droguri pot fi victimele acestei boli pentru că substanțele interzise excită sistemul nervos. Schimbările bruște de dispoziție nu sunt deloc indicate, susțin cadrele medicale și studiile.

ADVERTISEMENT
Tags: