Life

Obiceiul șocant al oamenilor dintr-un sat uitat de lume. Festivalul la care morții sunt dezgropați, îmbrăcați și li se pun țigări în gură

Într-un sat uitat de lume, oamenii au obicei cât se poate de șocant. Morții ajung să fie dezgropați, iar ce urmează apoi e dificil de imaginat.
01.07.2023 | 11:02
Obiceiul socant al oamenilor dintrun sat uitat de lume Festivalul la care mortii sunt dezgropati imbracati si li se pun tigari in gura
Obiceiul șocant al oamenilor dintr-un sat uitat de lume. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un sat uitat de lume, oamenii au un obicei șocant. Pentru unii poate părea macabru, însă pentru cei care locuiesc acolo este unul demn de respect. Care este explicația și de ce sunt morții dezgropați și ajung să li se pună țigări în gura?

Obiceiul șocant al oamenilor dintr-un sat uitat de lume

În Toraja, satul uitat de lume din insula Sulawesi, Indonezia, există un festival bizar. Este vorba despre festivalul Manene. Conform tradiției, în timpul acestuia, morții sunt dezgropați, îmbrăcați, iar mai apoi li se pun țigări în gură.

ADVERTISEMENT

După ce festivalul se încheie, morții sunt puși înapoi în sicrie și îngropați la loc. Dacă pentru unii, ceea ce fac oamenii din acest sat uitat de lume poate părea bizar, iată că pentru ei reprezintă un respect suprem pentru cei decedați.

Mai exact, persoanele care i-au cunoscut pe cei morți se bucură de faptul că îi pot revedea. Aceștia fac fotografii cu ei și își amintesc de vremurile bune. Acest festival are loc chiar înainte de noul sezon agricol.

ADVERTISEMENT

De ce sunt dezgropați morții și li se pun țigări în gură

Iar multe persoane așteaptă cu nerăbdare acest festival. În acest mod au șansa să îi revadă pe cei care nu mai sunt printre noi. De asemenea, la rândul lor cei trecuți în neființă se bucură de ”respectul” și de faptul că amintirea lor încă este păstrată vie.

Trebuie menționat faptul că această ceremonie din acest sat uitat de lume este urmată de mai bine de un secol. Mai mult de atât, deși pare greu de crezut, sunt persoane care economisesc bani ani de zile pentru a putea face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Și înmormântările de aici sunt mult mai costisitoare. Mai exact, în anumite cazuri, o persoană ajunge să fie îngropată la luni bune după ce a fost declarată decedată. Familia are nevoie de bani, astfel încât cadavrele să fie mumificate.

Scopul este ca acestea să nu se deterioreze, în momentul în care va avea loc dezgroparea. Dincolo de faptul că sunt îmbrăcate, o mare parte dintre cadavre ajung să fie plimbate prin comunitate și reunite cu familia.

ADVERTISEMENT

Și la haine, locuitorii din acest sat sunt atenți. Acestea sunt schimbate constant. În acest mod, trupurile, spun cei de acolo, sunt pătrate, iar când are loc dezgroparea, corpul celui decedat este păstrat cu mult mai bine.

ADVERTISEMENT