Sport

Obiectivul anunţat de Elisabeta Lipă la Tokyo a fost depăşit! Ce aşteptări avea înainte de startul Jocurilor Olimpice. Exclusiv

Elisabeta Lipă a acordat înainte de startul Jocurilor Olimpice un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre obiectivele canotorilor la Jocurile Olimpice.
30.07.2021 | 08:22
Obiectivul anuntat de Elisabeta Lipa la Tokyo a fost depasit Ce asteptari avea inainte de startul Jocurilor Olimpice Exclusiv
Obiectivul anunţat de Elisabeta Lipă la Tokyo a fost depăşit! Ce aşteptări avea înainte de startul Jocurilor Olimpice. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Echipa olimpică de canotaj a României a reuşit să câştige trei medalii la Tokyo dintre cele patru obţinute de sportivii “tricolori” în Japonia. Deşi erau aşteptări mari, echipajul de 8+1 nu a reuşit decât un loc 6 în finală.

Obiectivul anunţat de Elisabeta Lipă la Tokyo a fost depăşit! Trei medalii pentru delegaţia României

Vineri s-a tras linie în probele de canotaj, disciplină în care România a revenit în forţă, după o pauză de 13 ani. Ultimul titlu olimpic al României la canotaj a fost obţinut la Beijing, iar la Londra şi Rio rezultatele au fost sub aşteptări.

ADVERTISEMENT

Însă, la Tokyo, canotajul românesc a renăscut şi ne-a adus din nou bucurii. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul în proba de dublu vâsle, în timp ce echipajele de patru rame masculin şi două rame masculin au câştigat argintul.

“La canotaj suntem mai vizibili acum decât la alte Jocuri Olimpice”

Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a acordat un interviu amplu pentru FANATIK înainte de startul Jocurilor Olimpice în care spunea că obiectivul asumat al federaţiei este de două medalii:

ADVERTISEMENT

“E clar că sportivii care au ajuns acolo sunt buni. Au trecut prin nişte selecţii. Nu au ajuns întâmplător acolo. Fiecare are şansa lui. La canotaj suntem mai vizibili acum decât la alte Jocuri Olimpice.

Dacă mă raportez la ultimele două ediţii.. Londra este o ediţie pe care vreau să o uit fiind cea mai neagră pentru canotajul românesc, următoarea a venit cu o speranţă. O speranţă dar cu un număr mic de sportiv calificaţi. O echipă la masculin şi două echipaje la feminin.

ADVERTISEMENT

“Federaţia şi-a fixat în obiectiv două medalii şi trei locuri 4-6”

Speranţe de medalii nu aveam de la ele. Apoi am zis că trebuie să facem ceva pentru că dispărem şi din acest peisaj frumos al canotajului internaţional. Am schimbat antrenori, mentalităţi, s-a creat o emulaţie.

Dar sunt conştientă că nu poţi să le ai pe toate dintr-o dată. Da, avem 36 de sportivi calificaţi, avem nouă echipaje calificate. Eu mi-aş dori ca toate să vină medaliate, dar nu poţi într-un timp atât de scurt să ai campioni olimpici în fiecare probă.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, Federaţia şi-a fixat în obiectiv două medalii şi trei locuri 4-6. Pentru că aceste locuri se pot transforma în medalii. Să dea Dumnezeu ca asta să se întâmple. Sportivii ştiu foarte bine obiectivul nostru. Dăruirea va fi maximă”, a spus atunci Lipă.

Săgeţi către tenis: “Din aceste opt medalii, trei şi-a asumat Federaţia Română de Tenis”

Elisabeta Lipă s-a declarat însă nemulţumită de faptul că Federaţia Română de Tenis şi-a asumat trei medalii, însă nu a trimis pe nimeni cu speranţe la un rezultat bun la Tokyo:

“Când s-au fixat aceste medalii, în jur de opt, nu au fost fixate după nişte vise ci în urma asumării federaţiilor de medalii la Jocurile Olimpice. Eu vă dau un exemplu. Din aceste opt, trei şi-a asumat Federaţia Română de Tenis. Care la ora actuală nu trimite pe nimeni acolo din cei în care şi-a pus speranţe”, a spus Elisabeta Lipă.

 

ADVERTISEMENT