Life

Obiectul din casă care îți poate distruge plantele din interior. Multe persoane fac o astfel de greșeală

Știai că un obiect din casă îți poate distruge plantele de interior? Deși asigură confort, acesta poate usca florile, în timp.
06.11.2023 | 12:30
Obiectul din casa care iti poate distruge plantele din interior Multe persoane fac o astfel de greseala
Obiectul din casă care îți poate distruge plantele din interior. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un obiect din casă îți poate distruge plantele de interior. E important să știi cum să îl folosești corect. În caz contrar, riști să faci o mare greșeală, iar florile ajung să se usuce foarte repede.

Obiectul din casă care îți poate distruge plantele din interior

Dacă ai plante de interior, e bine să știi cum să le protejezi. În perioada iernii, anumite obiecte din casă le pot face mai mult rău decât ai fi crezut. Iar multe persoane comit o astfel de greșeală.

ADVERTISEMENT

Un obiect din casă îți poate distruge plantele de interior. Este vorba despre încălzirea în pardoseală. Același efect îl pot avea însă și calorifere, atunci când emană ceva mai multă căldură.

Homesandgardens.com notează că încălzirea în pardoseală încălzește rădăcina plantelor prea mult. Mai departe, plantele devin stresate. Ulterior, când podeaua se face rece, iar încălzirea este oprită, oscilația de temperatură poate să le dea un șoc plantelor.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, cea mai bună alegere, dacă nu vrei să distrugi plantele de interior, ar fi să le pui fie pe un raft, fie pe o comodă. O altă alegere poate fi un ghiveci pentru plante suspendate.

Cum îți protejezi corect plantele iarna

Și dacă ai calorifer, poți distruge plantele de interior. Dacă acestea stau aproape de o sursă de căldură, vor avea de suferit. Iar aceeași regulă se aplică și în cazul sobelor, sau a unui șemineu.

ADVERTISEMENT

O soluție poate fi să ții plantele departe de sursele de căldură. De asemenea, umiditatea este și ea importantă, în special iarna. Este recomandată să udăm plantele în mod regulat pentru a le sigura un mediu optim.

Kayla Gajdascz, co-fondatorul Mental Houseplant, spune că putem să grupăm plantele la un loc, pentru o umiditate mai mare. Totodată, putem să ne bazăm și pe un umidificator, dacă este cazul.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai spune că menținerea temperaturii este cheia. Astfel, plantele au nevoie de o temperatură echilibrată. Pentru a avea flori sănătoase, este bine să ne asigurăm că în casă nu este nici prea cald, dar nici prea frig. De asemenea, e bine să fim conștienți că fluctuațiile de temperatură bruște pot avea efecte devastatoare asupra plantelor noastre.

ADVERTISEMENT
Tags: