Sport

Octavian Morariu, mesaj special pentru sportivii români care ne-au reprezentat la JO 2020: „Pentru noi sunteți toți campioni!”

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a avut un mesaj special pentru sportivii români care ne-au reprezentat la JO 2020, dar și pentru cei care încă se află la Tokyo.
31.07.2021 | 08:46
Octavian Morariu mesaj special pentru sportivii romani care neau reprezentat la JO 2020 Pentru noi sunteti toti campioni
ADVERTISEMENT

Până acum, la Jocurile Olimpice 2020, sportivii români au cucerit patru medalii: o medalie de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bodnar, Simona Radiş) și trei de argint (Ana Maria Popescu – spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă – dublu rame masculin).

În prezent, țara noastră ocupă locul 21 în clasamentul pe medalii.

Octavian Morariu, mesaj special pentru sportivii români care ne-au reprezentat la JO 2020

Octavian Morariu susține că este mândru de ceea ce au realizat, până acum, sportivii români la JO 2020.

ADVERTISEMENT

Acesta îi îndeamnă pe reprezentanții României, la Tokyo, să nu se lase afectați de comentariile negative ale contestatarilor.

„Sportivilor români care și-au încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo sau care urmează să intre în competiție în perioada următoare, aș vrea să le transmit că există o majoritate tăcută care apreciază foarte mult eforturile și prestația lor, dar care, evident, nu este atât de zgomotoasă sau vocală cum sunt cei care se arată nemulțumiți sau contestă anumite rezultate.

ADVERTISEMENT

Aș vrea ca ei să știe că suntem în continuare alături de ei, chiar dacă poate nu au reușit rezultatele pe care și le doreau.

Ați fost și veți rămâne în continuare cei care ne reprezentați la cea mai importantă competiție sportivă a planetei și știm că toți v-ați fi dorit să urcați pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar și dacă nu ați reușit acest lucru, pentru noi sunteți toți campioni.

ADVERTISEMENT

Sunt absolut convins că ați simțit alături de voi milioanele de români care vă susțin, familiile voastre, colegii și antrenorii și trebuie să fiți mândri de realizarea pe care ați avut-o și să continuați cu obiectivul de a reveni și mai puternici.

Majoritatea celor care comentează negativ la adresa sportivilor nu cunosc un principiu de bază al olimpismului enunțat chiar de părintele Jocurilor, Pierre de Coubertin: «Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, lucrul esențial în viață nu este să cucerești, ci să lupți bine».

ADVERTISEMENT

Noi știm și apreciem eforturile și munca grea pe care ați depus-o pentru a fi acolo și pentru asta vă mulțumim din toată inima.

Hai, România!”, se arată în mesajul postat de Morariu, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT