Sport

Octavian Șovre, cooptat în staff-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Ce atribuții va avea fostul asistent

Fostul asistent Octavian Șovre a dezvăluit că a acceptat oferta lui Kyros Vassaras și va face parte din staff-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor din România.
02.06.2021 | 13:25
Octavian Sovre cooptat in stafful Comisiei Centrale a Arbitrilor Ce atributii va avea fostul asistent
ADVERTISEMENT

Șovre s-a retras din activitate imediat după ultimul fluier al primei manșe a barajului de promovare/menținere în Liga 1, dintre CS Mioveni și FC Hermannstadt.

Octavian Șovre a pus capăt unei cariere de peste 20 de ani, în care a oficiat meciuri în cele mai importante competiții europene, dar va rămâne implicat în arbitrajul din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras și Alexandru Deaconu l-au convins pe Octavian Șovre să lucreze la CCA

Fostul asistent a dezvăluit că în viitor va lucra în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Oferta a venit din partea celor mai importanți oameni din CCA, președintele Kyros Vassaras, respectiv „vicele” Alexandru Deaconu.

„Am avut o discuție cu domnul președinte Kyros Vassaras. În principiu, am fost de acord cu propunerile dânsului. De asemenea, l-am avut la meciul de baraj dintre Mioveni și Sibiu ca observator pe domnul vicepreședinte Alexandru Deaconu și am avut și cu dânsul o anumită discuție. Cred că vom colabora”, a declarat Șovre, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Fostul asistent a dat detalii și despre atribuțiile ce îi vor fi încredințate în noua activitate.

”Pe implementarea VAR-ului în România, o să înceapă curând, am o responsabilitate acolo, o să fiu coordonatorul A-VAR, pe partea de asistenți.

ADVERTISEMENT

Sper să colaborăm bine și să facem lucruri bune, să aduc un plus cu experiența mea cumulată Comisiei Centrale și colegilor mai tineri, arbitri asistenți”, a explicat Șovre.

Octavian Șovre anunță că în 30 de zile va începe implementarea VAR în România

Fostul arbitru le dă și o veste bună oficialilor cluburilor și arbitrilor din România. În opinia acestuia în maximum o lună de zile ar urma să înceapă implementarea sistemului VAR și pregătirea arbitrilor în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Depinde de mai mulți factori, am vorbit și cu domnul Deaconu. E vorba de cei care implementează partea tehnologică, CCA, LPF. Eu sunt convins că undeva, așa, în 30 de zile trebuie să înceapă.

E clar că greșelile majore vor fi corectate de tehnologia VAR. Că micile greșeli legate de un aut, un corner, un fault la mijlocul terenului, lucruri acceptate de toată lumea, alea vor fi tot timpul, dar e vorba de greșelile majore.

De un ofsaid, de 10-15 cm pe care latura umană nu poate să perceapă, ține doar de experiența ca arbitru asistent, sau o simulare în suprafața de pedeapsă, sau un fault, sau un cartonaș roșu”, a detaliat Octavian Șovre, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: