Sport

Oficial FRF, anunț important despre absențele lui Ianis Hagi și Andrei Ivan de la echipa națională: „Am înțeles că s-a reglat”

Federația Română de Fotbal a oferit ultimele vești cu privire la situațiile lui Ianis Hagi și Andrei Ivan la echipa națională.
26.03.2023 | 10:08
Oficial FRF anunt important despre absentele lui Ianis Hagi si Andrei Ivan de la echipa nationala Am inteles ca sa reglat
FRF, prin vocea lui Mihai Stoichiță, a oferit ultimele vești în cazurile lui Ianis Hagi și Andrei Ivan la naționala României. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi și Andrei Ivan au fost marii absenți din lotul României pentru primele două meciuri din preliminariile Euro 2024 cu Andorra și Belarus. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a oferit ultimele vești venite din cadrul forului care conduce fotbalul românesc vizavi de situațiile celor doi fotbaliști.

Mihai Stoichiță a lămurit situația lui Ianis Hagi la echipa națională: „Va fi unul dintre pilonii României”

Ianis Hagi nu a fost inclus nici măcar pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru debutul României în preliminariile Euro 2024. Andrei Vochin a dezvăluit că selecționerul a vorbit cu fotbalistul înainte de a face publică lista, însă Gică Hagi a răbufnit și a avut o reacție dură la adresa lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță este de părere că pe viitor Ianis Hagi va fi unul dintre cei mai importanți jucători din naționala României. Fiul lui Gică Hagi face parte din planurile echipei naționale. „Am înțeles că s-a reglat cu Ivan și cu Ianis, cred că e concludent ce s-a spus.

Ianis va fi unul dintre pilonii naționalei când va fi recuperat sută la sută. Ei fac prognoza și pentru sezonul următor și se bazează și pe Ianis”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță lasă în aer situația lui Andrei Ivan la naționala României: „E opțiunea antrenorului”

Deși este în mare formă la Universitatea Craiova, Andrei Ivan nu a fost convocat de Edi Iordănescu la echipa națională, aspect care l-a înfuriat pe Mihai Rotaru. Patronul oltenilor a mărturisit că nu vede un viitor strălucit al „tricolorilor” sub comanda actualului selecționer.

Mihai Stoichiță a mărturisit că viitoarele convocări ale lui Andrei Ivan vor rămâne la latitudinea selecționerului. „La Ivan e opțiunea antrenorului și nu comentez, asta e viața. Uneori trăim situații din astea, așa cum au mai fost și alte situații la națională.

ADVERTISEMENT

Iordănescu e vreun ranchiunos, sau cum? Nu. Probabil se vor regla de la sine, în funcție de cum va evolua Ivan. Sunt oameni de fotbal, care pot regla lucrurile din mers”, a mai spus Mihai Stoichiță, potrivit sursei menționate.

Edi Iordănescu, mesaj ferm înaintea meciului Andorra – România: „Ușa naționalei e deschisă oricui, dar nu se va mai intra atât de ușor!”

Edi Iordănescu a considerat că reacțiile venite ca urmare la neconvocările lui Ianis Hagi și Andrei Ivan au impact negativ asupra echipei naționale a României. La conferința de presă dinaintea meciului cu Andorra, Edi Iordănescu a precizat că la finalul acțiunii din această lună va lua la cunoștință mult mai bine ceea ce s-a discutat în scandalul din ultima vreme în fotbalul din România.

ADVERTISEMENT

”Nu pot comenta despre jucători care nu sunt aici nu noi, cu tot respectul. Oricine are ușa deschisă. Focusul meu este pentru joc, am avut o poziție destul de clară. Ar fi lipsă de respect pentru fotbaliștii mei ca eu să vorbesc despre alți jucători care nu sunt aici.

Ce pot să promit e că, după această acțiune, vom analiza jocurile și mă voi apleca mai mult pe ce s-a discutat și, dacă voi simți nevoia de clarificări suplimentare, le voi face. Mi se pare că avem calitatea, între ghilimele, să creăm foarte multă presiune artificială, care nu face bine. Decizia este a mea, pentru că responsabilitatea este a mea. Restul pot face aprecieri, dar eu hotărăsc.

Ne dorim să construim un nucleu, campania e scurtă, nu putem face multe modificări. Riscăm să lăsăm un talent pe afară, e posibil, dar îmi asum. Dacă cineva are realizări, îl observăm. Ușa e deschisă, dar nu se va mai intra atât de ușor”, a declarat Edi Iordănescu.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 1,48 este cota pentru „total goluri Andorra: sub 0,5” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT