Sport

Oficialii Universității Craiova, mesaj înaintea derby-ului cu FC U Craiova 1948: „Trebuie să demonstreze că merită să facă parte din acest grup”. Exclusiv

Oltenia fierbe înaintea derby-ului Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948. Pavel Badea speră ca trupa lui Mirel Rădoi să câștige confruntarea cu formația lui Adrian Mititelu.
03.12.2022 | 14:56
Oficialii Universitatii Craiova mesaj inaintea derbyului cu FC U Craiova 1948 Trebuie sa demonstreze ca merita sa faca parte din acest grup Exclusiv
Oficialii Universității Craiova, mesaj înaintea derby-ului cu FC U Craiova 1948. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Directorul Universității Craiova, Pavel Badea, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre derby-ul cu FC U Craiova 1948. Cele două formații din Bănie se vor confrunta sâmbătă, de la ora 19:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Oficialii Universității Craiova anunță înaintea partidei cu FC U Craiova 1948: „Îndeplinește toate condițiile pentru a fi considerat un derby”

Derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 împarte Bănia în două, iar oltenii așteaptă cu nerăbdare confruntarea dintre cele două echipe. Pavel Badea a declarat că se așteaptă la un meci extrem de interesant împotriva formației finanțate de Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

„Îl văd ca pe un meci extrem de interesant, în care ambele echipe din același oraș își doresc să arate că sunt mai bune. Atunci când este un derby al orgolilor sunt mari șanse să vezi un meci foarte disputat, cu jucători care vor să demonstreze că sunt mai buni, față de ceilalți”, a declarat Pavel Badea.

Directorul „alb-albaștrilor” a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 îndeplinește toate condițiile pentru a fi un derby. Acesta se așteaptă ca jucătorilor ambelor formații să se autodepășească în partida de pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

„Este un meci, care îndeplinește toate condițiile pentru a fi considerat un derby și care sperăm să aducă un plus de valoare fotbalului. În astfel de meciuri, datorită modului de implicare al jucătorilor și al antrenorilor, locul din clasament contează mai puțin”, a declarat directorul Universității Craiova.

„Am mari speranțe că valoarea grupului de la Universitatea Craiova este mai mare, decât cea a grupului lui Adrian Mititelu”

La fel ca și în întâlnirile precedente din Bănie, suporterii oltenilor așteaptă cu sufletul la gură derby-ul oltenesc. Pavel Badea speră ca elevii lui Mirel Rădoi să demonstreze pe terenul de joc că sunt mai valoroși decât rivalii de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

„Este normal ca Oltenia să fiarbă, pentru că Universitatea Craiova a câștigat derby-urile în ultimii ani. Adrian Mititelu și-ar dori să câștige. Eu am mari speranțe că valoarea grupului de la Universitatea Craiova este mai mare, decât cea a grupului lui Adrian Mititelu”, a mărturisit legenda Universității Craiova.

În confruntarea din Bănie, Mirel Rădoi nu se va putea baza pe accidentații Ivan Martic, Valerică Găman și Vladimir Screciu, care este suspendat. Legenda oltenilor a declarat că fiecare jucător de la Universitatea Craiova trebuie să demonstreze că merită să îmbrace tricoul „alb-albastru” cu FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

„Orice absență slăbește grupul, însă lotul actual al Universității Craiova este valoros și echilibrat. Toți cei care au șansa de a juca în acest meci trebuie să demonstreze că merită să facă parte din acest grup. Toți cei care nu performează au un semn de întrebare pentru următoarea perioadă”, a declarat fostul mare jucător din Bănie.

Pavel Badea, cuvinte de laudă la adresa lui Mirel Rădoi: „Își asumă riscul să iasă în prim-plan”

Oficialul Universității Craiova îl apreciază pe Mirel Rădoi, pentru curajul de care a dat dovadă până acum la formația din Bănie. Tehnicianul „alb-albaștrilor” i-a avertizat pe jucători că urmează plecări în această iarnă, după o evaluare a evoluților.

„Mirel Rădoi este un oltean care are anumite principii, iar noi trebuie să îl respectăm și să îl încurajăm. Antrenorii cu personalitate, care își asumă riscul să iasă în prim-plan, să declare ce a declarat el și să i-a măsuri sunt antrenorii, care mie îmi plac.

Eu cred că are o atitudine corectă față de fotbal și clubul pe care îl conduce. Este clar că cele două echipe își doresc foarte mult să câștige, iar ambele au obiective diferite: Universitatea Craiova își dorește să se bate la primele locuri, iar echipa lui Adrian Mititelu sperăm să salveze de la retrogradare”, a spus Pavel Badea.

„Avem două echipe în oraș care ne dau posibilitatea să vedem fotbal la Craiova. Asta nu este la îndemâna unori mari orașe”

Pavel Badea spune că prezența a două formații din Craiova în SuperLigă este benefică orașului. Directorul Universității Craiova se așteaptă ca pe stadionul „Ion Oblemenco” să fie peste 20.000 de spectatori la derby-ul Olteniei.

„Eu o văd benefică pentru fotbalul craiovean (n.r. lupta dintre cele două formații craiovene), pentru că avem două echipe în oraș care ne dau posibilitatea să vedem fotbal la Craiova. Asta nu este la îndemâna unori mari, mari orașe din România precum Timișoara, Galați și orașe mari, care nu au șansa să aibe două echipe în SuperLigă.

Cred că vor fi peste 20.000 de oameni, dar și timpul este mai puțin propice pentru a urmării meciuri de fotbal pe stadion. Totuși, cred că vom avea o susținere numeroasă la stadion, având în vedere interesul pentru această partidă”, a declarat Pavel Badea.


ADVERTISEMENT