Sport

Olanda, propuneri inedite pentru cel mai bun marcator de la Euro 2020. Un fundaș e în top

Olanda este una dintre echipele de la Euro 2020 care înscrie multe goluri, iar în topul celor mai buni marcatori se află și un fundaș.
20.06.2021 | 21:45
Olanda propuneri inedite pentru cel mai bun marcator de la Euro 2020 Un fundas e in top
ADVERTISEMENT

”Portocala mecanică” a început foarte tare turneul final și a reușit deja să înscrie de cinci ori în primele două partide.

Batavii sunt la egalitate în această ierarhie cu Belgia și Portugalia, lider surprinzător fiind Italia, care a punctat de șase ori în două meciuri.

ADVERTISEMENT

Dumfries, supriza Olandei pentru cel mai bun marcator la Euro 2020

Ca de fiecare dată, Olanda propune un fotbal total bazat pe o ofensivă permanentă și asta se vede și din faptul că cele cinci goluri de la Euro 2020 au fost reușite de patru jucători diferiți, iar cel mai bun marcator este fundașul Denzel Dumfries, care a puctat în ambele întâlniri din grupă.

Trupa lui Frank de Boer a avut un start ezitant în fața Ucrainei. După o primă repriză albă, s-au detașat la 2-0 în startul părții secunde, dar în doar 4 minute s-au văzut egalați. Salvarea a venit de la omul de bandă dreaptă, Dumfries.

ADVERTISEMENT

A urmai apoi o victorie lejeră în fața Austriei, scor 2-1, în care același Dumfries a fost omul orcherstră. Jucătorul de la PSV Eindhoven a scos un penalty și a dat golul care a adus liniștea la Amsterdam și calificarea în optimi.

Căpitanul Wijnaldum, a patra șansă la acest titlu

Înainte de începerea ultimei etape a fazei grupelor, jucătorul cu cele mai mari șanse de a fi golgheterul Olandei la Euro 2020 era Memphis Depay, cel care a punctat din penalty cu Austria. Recent transferat de FC Barcelona, atacantul are la Unibet o cotă de 2,50 pentru acest titlu onorific.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de forma extraordinară și de apetitul său ofensiv ieșit din comu, Denzel Dumfries este a doua variantă pentru titlul de cel mai bun marcator al olandezilor, având la Unibet o cotă de 3,50.

Următoarele două poziții sunt ocupate de ceilalți marcatori de la acest Euro, Wout Weghorst (cotă 5,00 la Unibet) și Georginio Wijnaldum (cotă 6,00 la Unibet). Ambii au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor la întâlnirea cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Rezervele au cote interesante

Mai departe, cotele încep să crească simțitor pentru restul fotbaliștilor din naționala Olandei. Tânărul Donyell Malen are la Unibet o cotă de 24,00, în timp ce veteranul Luuk de Jong este cotat de Unibet la 28,00.

În spatele acestora se află trei jucători care au început ca rezerve primele două întâlniri. Este vorba de atacantul Steven Berghuis, mijlocașul Davy Klaasen și fundașul Matthijs de Ligt, cu toții primind o cotă de 41,00.

Pentru Olanda urmează, tot la Amsterdam, ultimul meci din Grupa C, cel considerat și a fi cel mai ușor, cu Macedonia de Nord, formație deja eliminată. Cel mai probabil, selecționerul Frank de Boer va alinia o echipă cu mai multe rezerve, ținând cont că batavii și-au asigurat deja locul 1.


  • (P) 3,50 este cota UNIBET ca Denzel Dumfries să fie golgheterul Olandei la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: