Sport

Ole Gunnar Solskjaer, tot mai aproape de o revenire în Premier League. O echipă de tradiție l-a trecut în capul listei

Fostul star al lui Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, este dorit pe bancă de una dintre echipele de tradiție din Premier League.
04.10.2022 | 07:49
Ole Gunnar Solskjaer tot mai aproape de o revenire in Premier League O echipa de traditie la trecut in capul listei
Ole Gunnar Solskjaer este dorit pe banca tehnică de o triplă campioană a Angliei. Sursa foto: NY Times
ADVERTISEMENT

Tehnicianul de 49 de ani Ole Gunnar Solskjaer ar putea antrena din nou în Premier League, la un an distanță de la ultima experiență în cel mai tare campionat de fotbal al lumii.

O triplă campioană a Angliei și-a demis antrenorul și a anunțat că îl vrea pe Solskjaer

În sezoanele precedente Wolverhampton a fost una dintre echipele tari din Premier League, reușind clasări în jumătatea superioară a clasamentului, ba chiar a evoluat în cupele europene.

ADVERTISEMENT

”Lupii” la care a jucat în trecut și fostul internațional Ionel Ganea, traversează o perioadă delicată din punct de vedere al rezultatelor sportive, iar oficialii clubului au decis să întrerupă colaborare cu tehnicianul portughez Bruno Lage.

Platforma Birmingham Mail anunță că succesorul lusitanului ar putea fi Ole Gunnar Solskjaer. care a evoluat vreme de 11 sezoane în Premier League, la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Norvegianul și-a început cariera de antrenor la echipa de rezerve a grupării de pe Old Trafford, în 2008. Le-a mai pregătit de-a lungul timpului pe Molde (Norvegia), Cardiff City și echipa de senior a lui Manchester United.

Între 2018 și 2021 Ole Gunnar Soslkjaer a adunat 168 de meciuri pe banca ”diavolilor” în toate competițiile. A obținut 91 de victorii, 37 de remize și a pierdut 40 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Solskjaer a fost demis de Manchester United după un conflict cu Cristiano Ronaldo

Ca jucător Ole Gunnar Solskjaer este o legendă pentru Manchester United și unul dintre fotbaliștii importanți care au evoluat vreodată în Premier League. A cucerit 12 trofee cu echipa de pe Old Trafford, între care 6 titluri de campion și Champions League.

Ca antrenor, însă, norvegianul nu a reușit să obțină, în Anglia, aceleași performanțe pe care le-a avut în teren. E adevărat că în țara natală a luat două campionate cu Molde.

ADVERTISEMENT

La Cardiff City a rezistat doar opt luni pe bancă, iar la Manchester United și-a trecut în palmares doar finala Europa League din 2021, pierdută la lovituri de departajare în fața spaniolilor de la Villareal.

A fost demis în noiembrie anul trecut după un conflict cu Cristiano Ronaldo, dar și din cauza rezultatelor sub așteptări.

ADVERTISEMENT