Sport

Olimpiu Moruțan, atacat din toate direcțiile: ”Acum învață turcă, a uitat de limba română”

Lui Olimpiu Moruțan îi merge perfect la Galatasaray. Fanii îl adoră, jurnaliștii îl elogiază. În țară, însă, oamenii care l-au propulsat spre performanță sunt nemulțumiți de noua atitudine a fotbalistului.
20.09.2021 | 12:42
Olimpiu Morutan atacat din toate directiile Acum invata turca a uitat de limba romana
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat, în exclusivitate, plecarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Mutarea i-a costat pe bașnaki 5,7 milioane de euro, după ce Galata s-a calificat în grupele Europa League.

Transferul lui a reprezentat o sursa importantă de venituri și pentru FCSB, dar și pentru C Botoșani, echipă care a păstrat 10% din drepturile federative ale internaționalului român.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, despre Olimpiu Moruțan: ”Nu avem o relație apropiată”

Olimpiu Moruțan este unul dintre cei mai talentați tineri jucători români. Lansat în fotbalul mare de Universitatea Cluj, Moruțan a semnat cu FC Botoșani în vara anului 2016. La gruparea din nodul Moldovei a explodat și FCSB a făcut eforturi importante pentru a-l achiziționat în 2018, pentru 700.000 de euro.

De-a lungul timpului finanțatorul moldovenilor, Valeriu Iftime, a lăsat să se înțeleagă că relația cu fotbalistul a fost mereu una specială.

ADVERTISEMENT

Acum, însă, omul de afaceri s-a declarat dezamăgit de atitudinea fotbalistului de 22 de ani. Iftime a mărturisit că, în realitate, cei doi nu prea își vorbeau, cu atât mai puțin după transferul la Galatasaray.

”Moruţan învaţă turceşte acum, nu mai vorbeşte româneşte. Nu am vorbit de când a plecat în Turcia. Nu avem o relaţie chiar atât de apropiată.

ADVERTISEMENT

Obiectivul lui este să fie cel mai bun la această formaţie, una foarte valoroasă”, a spus Valeriu Iftime la Pro X.

Helmuth Dukadam: ”Moruțan juca doar pentru el”

Evoluțiile lui Olimpiu Moruțan la FCSB au alternat, de la partide în care era aproape inexistent pe teren, la goluri și pase magistrale.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a fost în dese rânduri criticat de foști jucători care au scris istorie în tricoul roș-albastru, iar Helmuth Dukadam a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai modului în care Moruțan a înțeles să abordeze fotbalul.

Fostul președinte de imagine a clubului finanțat de Gigi Becali nu crede că plecarea mijlocașului a produs vreo dereglare în sistemul roș-albaștrilor.

”Nu cred că se simte lipsa lui Moruțan. De un an jumătate el juca doar pentru el, pentru a obține transferul în străinătate. A reușit, bravo lui”, a comentat Helmuth Dukadam, la Pro X, plecarea lui Moruțan la Galatasaray.


  • (P) Cota BETANO pentru CS Hunedoara – FCSB: 3,60 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT