Sport

Olimpiu Moruţan e “magician” la Galatasaray! La ce capitol este liderul Cim Bom şi unde este Alex Cicâldău numărul 1

Olimpiu Moruţan a marcat primul gol pentru Galatasaray, însă mijlocaşul român este stăpân la un capitol care asigură spectacolul în prima ligă a Turciei.
27.09.2021 | 15:19
Olimpiu Morutan e magician la Galatasaray La ce capitol este liderul Cim Bom si unde este Alex Cicaldau numarul 1
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan a fost eroul lui Galatasaray în victoria cu Goztepe, scor 2-1, după ce a marcat golul care a adus cele trei puncte echipei lui Fatih Terim. Totul a pornit după o pasă spectaculoasă a lui Alex Cicâldău, în timp ce jucătorul transferat de la FCSB şi-a înşirat adversarii în careu şi a înscris primul gol pentru Cim Bom.

Cu 6 meciuri jucate la Galatasaray, Olimpiu Moruţan a reuşit deja să devină unul dintre cei mai importanţi jucători. În plus, mijlocaşul ofensiv de 22 de ani conduce în clasamentul fotbaliştilor cu cele mai multe driblinguri din lotul lui Fatih Terim.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruţan a devenit “magician” la Galatasaray

La Galatasaray, Olimpiu Moruţan nu are rival atunci când vine vorba de tehnică. Românul a ajuns la o medie de 3 driblinguri pe meci şi este urmat de Kerem Akturkoglu, cu 1,9 driblinguri pe meci. În plus, Moruţan a ajuns la un procentaj de 83,3% driblinguri reuşite pentru formaţia din Istanbul, capitol unde este cel mai bun din prima ligă a Turciei.

Prestaţiile bune din ultimele meciuri l-au ridicat pe Olimpiu Moruţan în topul celor mai bune note de la Galatasaray, conform aplicaţiei FotMob. Mijlocaşul ofensiv a ajuns la notă medie de 7,29 şi este devansat de un singur jucător, Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău, cea mai bună notă de la Galatasaray

Alex Cicâldău este, conform FotMob, cel mai bun fotbalist al lui Galatasaray în acest moment, cu o medie a notelor de 7,72. Prestaţia din victoria cu Goztepe, când a pasat decisiv la golul lui Moruţan, i-a urcat vertiginos media, după ce a fost notat cu 8,3.

“Starul român, care a avut o pasă lungă pentru Moruțan la faza golului, a fost un bun apărător atunci când Goztepe a fost periculoasă. Jucătorul de 24 de ani a împiedicat un gol al adversarilor. Aceștia au cerut penalty, dar nu a urmat aprobare din partea VAR”, au scris jurnaliştii de la Fotomac despre jocul lui Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

De când s-a transferat la Galatasaray, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK, Alex Cicâldău a obţinut de două ori note de peste 8, iar cea mai mică notare a avut-o la meciul cu Lazio, din grupele Europa League, când a primit 6.9.

Giovani Becali i-a avertizat pe Moruţan şi Cicâldău

Giovani Becali a intermediat transferurile lui Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău la Galatasaray, acestea fiind cele mai tari mutări în mercato pentru fotbalul românesc, şi i-a avertizat pe cei doi fotbalişti, dar este sigur că aceştia vor confirma.

ADVERTISEMENT

“Pe amândoi i-a luat pe răspunderea mea. Eu cred în aceşti doi copii. Dacă ăștia doi nu funcționează nu mai calcă picior de român aici. Preşedintele a spus că nu mai calcă picior de român aici dacă cei doi dau rateuri. Dar ce să facem? Mi-am asumat răspunderea şi am încredere că vor confirma”, spunea Giovani Becali după ce Olimpiu Moruţan semnase cu Galatasaray.

Câţi bani a plătit Galatasaray pentru cei doi fotbalişti români

Alex Cicâldău a fost primul care a făcut pasul din Liga 1 la Galatasaray în această vară. U Craiova a încasat 6.500.000 de euro de la formaţia turcă, plus 20% dintr-un viitor transfer, în timp ce jucătorul a semnat un contract valabil pe următorii cinci ani.

FANATIK a anunţat în exclusivitate transferul lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray, iar FCSB s-a ales cu 5.700.000 de euro. Mutarea a avut loc la finalul lunii august, iar mijlocaşul a debutat imediat, în remiza cu Kasimpaşa, scor 2-2, din etapa a 3-a.

ADVERTISEMENT