Sport

Olimpiu Moruțan i-a cucerit pe fanii de la Galatasaray. Cu cine îl compară turcii

Olimpiu Moruțan este noua stea a fostei campioane a Turciei, Galatasaray Istanbul. După doar trei meciuri, internaționalul român este comparat cu o legendă a fotbalului mondial.
19.09.2021 | 12:07
Olimpiu Morutan ia cucerit pe fanii de la Galatasaray Cu cine il compara turcii
Olimpiu Moruțan. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat, în exclusivitate, plecarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Fotbalistul de 22 de ani face deja furori în tricoul noii sale echipe.

La debut, Moruțan i-a oferit o pasă de gol lui Alex Cicâldău, iar la prima apariție în cupele europene tot el a fost la originea singurului gol al meciului cu Lazio.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan i-a fascinat pe turci: ”Are viteza și driblingurile lui”

Mijlocaș ofensiv de meserie, un ”decar” cum ar spune Gică Hagi, Olimpiu Moruțan este considerat un fotbalist cu viziune și gleznă fină.

Și chiar dacă nu se poate lăudat cu un număr însemnat de goluri, atunci când marchează o face în stil mare, iar dacă nu înscrie caută mereu pasa finală pentru colegi.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la publicația Biokadar îl compară pe Olimpiu Moruțan cu Lionel Messi și îi prevăd un viitor fantastic, nu doar la gruparea de pe malurile Bosforului, ci în fotbalul european.

”Olimpiu Moruțan, al cărui stil este asemănator cu Lionel Messi cu driblingurile și viteza sa, și-ar putea face un nume în lumea fotbalului în următorii ani. Jucătorul de 22 de ani, care a ajuns la al treilea meci jucat, a reușit deja să le câștige inimile fanilor.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul român, care a reușit să rupă din presiunea din terenul advers și să creeze pericol la poarta adversă, este așteptat să fie una dintre cele mai ’eficiente arme’ ale echipei Cimbom în acest sezon”, notează publicația din Turcia, referindu-se la evoluția românului din meciul cu Lazio.

Transferurile lui Moruțan și Cicâldău, investiții excelente

Jurnaliștii din Turcia consideră că transferurile lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt două mutări mai mult decât inspirate.

ADVERTISEMENT

Pentru Cicâldău, Galatasaray a plătit 6,5 milioane de euro, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de la sfârșitul lunii august, iar Olimpiu Moruțan i-a costat 4,2 milioane. În cazul lui turcii vor achita încă 1,5 milioane de euro pentru că echipa s-a calificat în grupele Europa League.

”Olimpiu Moruțan și Alexandu Cicâldău continuă să demonstreze în fiecare meci. Mijlocașul Cicâldău și-a arătat din nou clasa cu Lazio, la al cincilea meci pentru echipa galben-roșie.

Cicâldău, care a înscris două goluri până acum, și-a condus echipa ca un maestru și a devenit un lider pe teren. Jucătorul a fost apreciat cu pasele bune și tackle-urile pline de stil”, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT