Sport

Olimpiu Moruțan, pus la zid după ce nu a reușit să se impună la Galatasaray: ”Talentul nemuncit este ca un fier care ruginește”

Olimpiu Moruțan a plecat ca o mare vedetă de la FCSB, însă nu a rupt gura târgului la Galatasaray. Valeriu Iftime consideră că jucătorul ar trebui să muncească mai mult pentru a se impune.
06.08.2022 | 14:41
Olimpiu Morutan pus la zid dupa ce nu a reusit sa se impuna la Galatasaray Talentul nemuncit este ca un fier care rugineste
Olimpiu Moruțan a plecat ca o mare vedetă de la FCSB, însă nu a rupt gura târgului la Galatasaray. Valeriu Iftime consideră că jucătorul ar trebui să muncească mai mult pentru a se impune. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În această vară, internaționalul român a fost împrumutat pentru un sezon la Pisa, așa cum impresarul Giovanni Becali a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK.

Olimpiu Moruțan, făcut praf pentru prestațiile de la Galatasaray

Deși l-a lăudat tot timpul după ce l-a vândut la FCSB, patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, a explicat că decăderea lui Olimpiu Moruțan de la Galatasaray a venit din faptul că jucătorul nu a înțeles că trebuie să muncească și mai mult pentru a rezista în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

”Moruțan este un jucător talentat. Am vorbit mult despre el. El n-a făcut nimic pentru fotbalul românesc. Mai nimic! Dacă nu înțelege că e ultima lui șansă… sigur că e bine că a plecat, acolo nu juca. Până în acest moment, nu l-am văzut să ne rupă gâtul.

La FCSB n-a fost cel mai bun, iar la Galatasaray a făcut patru-cinci meciuri și s-a oprit. Nu știu în ce măsură își poate reveni. Talentul nemuncit este ca un fier care ruginește”, a declarat Iftime, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Pisa, clauză de achiziționare definitivă a lui Moruțan

Achiziționat anul trecut pentru aproximativ 4,1 milioane de euro de la FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Olimpiu Moruțan nu a dat satisfacție la Galatasaray, iar oficialii clubului au decis să-l împrumute în Italia.

Turcii au anunțat că formația din Serie B, unde mai sunt legitimați Marius Marin și Adrian Rus, a plătit 150.000 de euro pentru împrumutul lui Moruțan, dar transferul definitiv, activat până la data de 31 mai 2023, îi va costa pe cei de la Pisa suma de 5,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Galatasaray au mai precizat faptul că dacă Moruţan va juca în cel puţin 25 de meciuri, câte 45 de minute şi Pisa va promova în Serie A, se va activa transferul definitiv în schimbul a 5,5 milioane de euro.

Moruțan, doar 3 goluri în Turcia

Olimpiu Moruțan a evoluat puțin peste două ore în ultimele 13 partide din sezonul precedent, adică doar 128 de minute dintr-un total de 1.170 de minute. Ba mai mult, în cinci dintre acestea a fost rezervă neutilizată sau nu a fost nici măcar păstrat în lot.

ADVERTISEMENT

Adus cu surle și trâmbițe, internaționalul român a reușit doar trei goluri și cinci pase decisive. Galatasaray a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria recentă a clubului. A încheiat fără trofeu și mai aproape de retrogradarea în liga secundă, iar numirea lui Okan Buruk se dorește a fi începutul revirimentului.

ADVERTISEMENT