Sport

Olimpiu Moruțan, șanse minime să mai continue la Galatasaray. Un alt club din Turcia insistă pentru transferul său

Olimpiu Moruțan a avut un sezon mai mult decât modest la Galatasaray, iar gruparea din Istanbul ia în calcul împrumutul său până vara viitoare la o altă formație din Turcia.
14.07.2022 | 22:23
Olimpiu Morutan sanse minime sa mai continue la Galatasaray Un alt club din Turcia insista pentru transferul sau
Olimpiu Moruțan a avut un sezon mai mult decât modest la Galatasaray, iar gruparea din Istanbul ia în calcul împrumutul său până vara viitoare la o altă formație din Turcia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că agentul Giovanni Becali a fost la finalul lunii iunie în Turcia pentru a discuta despre viitorul celor doi români de la Galata.

Galatasaray, aproape să-l împrumute pe Olimpiu Moruțan la Sivasspor

Galatasaray Istanbul a schimbat antrenorul după un sezon dezastruos, iar noul principal al ”roș-galbenilor”, Okan Buruk, a transmis că vrea să-l vadă la pregătire și în amicale pe Olimpiu Moruțan înainte de a-i decide viitorul.

ADVERTISEMENT

Până la o hotărâre finală, Galatasaray continuă să primească oferte de transfer pentru internaționalul român. După Ankaragucu și FC Copenhaga, antrenorul formației Sivasspor și-a manifestat interesul pentru Moruțan și chiar a anunțat achiziționarea acestuia.

”L-am cerut pe Moruțan, va fi anunțat în câteva zile ca împrumut la Sivasspor”, a declarat Riza Calimbay, potrivit aspor.com.tr. Sivasspor a încheiat sezonul trecut pe locul 10, dar țintește un loc de cupe europene în noua stagiune.

ADVERTISEMENT

Impresarul Giovanni Becali a dezvăluit în urmă cu două săptămâni că o decizie în privința lui Moruțan, dar și a coechipierului său Alexandru Cicâldău, se va lua în a doua a parte a lunii iulie.

Galata, cel mai slab sezon din istorie

Chiar dacă a dezamăgit la primul său sezon în Turcia, Galatasaray nu vrea să se despartă definitiv de Olimpiu Moruțan, care mai are contract până în vara lui 2026, și vrea să-l dea împrumut așteptând explozia românului.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a evoluat puțin peste două ore în ultimele 13 partide din sezonul precedent, adică doar 128 de minute dintr-un total de 1.170 de minute. Ba mai mult, în cinci dintre acestea a fost rezervă neutilizată sau nu a fost nici măcar păstrat în lot.

Adus cu surle și trâmbițe, internaționalul român a reușit doar trei goluri și cinci pase decisive, iar jurnaliștii turci îl dau ca și plecat în această vară, iar o variantă a fost un împrumut la Rangers, finalista Europa League, însă afacerea nu mai este de actualitate.

ADVERTISEMENT

Galatasaray a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria recentă a clubului. A încheiat fără trofeu și mai aproape de retrogradarea în liga secundă, iar numirea lui Okan Buruk se dorește a fi începutul revirimentului.

ADVERTISEMENT