Sport

Olimpiu Moruțan, start de meci perfect în Pisa – Brescia. A scos un penalty și a oferit assist la golul secund. Video

Pisa s-a desprins la 2-0 în numai 20 de minute contra Bresciei, iar Olimpiu Moruțan a avut contribuție decisivă la ambele reușite.
17.12.2022 | 20:14
Olimpiu Morutan start de meci perfect in Pisa  Brescia A scos un penalty si a oferit assist la golul secund Video
Olimpiu Moruțan a scos un penalty și a centrat decisiv pentru 2-0 în numai 20 de minute, iar Pisa s-a desprins la 2-0 contra Bresciei.
ADVERTISEMENT

După ce a cedat, 0-2, contra Parmei, acasă, meci în care Man a deschis scorul, Brescia are iar probleme cu jucătorii români. De această dată, pentru Pisa, a ieșit la rampă Olimpiu Moruțan.

20 de minute de grație pentru Olimpiu Moruțan

Cum Brescia a obținut un singur succes în ultimele cinci partide, Pisa a abordat întâlnirea contra rivalei în cursa pentru play-off-ul de promovare cu dorința de a obține cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

”Trebuie neapărat să profităm de statutul de gazde și de forma mai puțin fastă a adversarului. Sper că elevii mei vor pune presiune încă din start și ne vom impune”, spunea, înaintea jocului, tehnicianul Luca D’Angelo.

Cel care l-a lăsat pe banca de rezerve pe Adrian Rus. Mizând pe Hermannsson și Barba. În schimb, Marius Marin și Olimpiu Moruțan s-au regăsit în formula de start. Iar primului i s-a încredințat și banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile au mers exact așa cum și-a dorit tehnicianul Pisei. Cu un start lansat, presiune asupra adversarului. Și, în minutul 2, gazdele au obținut un penalty.

Torregrossa a fost cel care a lansat acțiunea ofensivă, mingea a ajuns la fundașul Jureskin, al cărui șut a fost deviat de Moruțan, cu genunchiul, iar Van De Looi a făcut henț. Torregrossa a bătut perfect și, încă din minutul 4, era 1-0.

ADVERTISEMENT

În minutul 10, același Morutan a depășit toți adversarii în banda dreaptă, a căutat o schimbare de direcție, mingea a ajuns la Jureskin, care a șutat tare, însă puțin peste.

Zece minute mai târziu, românul și-a trecut în cont pasa decisivă. A luat din nou o acțiune pe cont propriu, în bandă, apoi a centrat perfect, iar Gliozzi a fost mai rapid decât Lezzerini. Astfel că, după 20 de minute, Pisa avea deja un avans de două goluri.

ADVERTISEMENT

Moruțan și-a continuat prestația excelentă. A fost oprit, cu prețul unui fault sancționat cu cartonaș galben, dintr-o cursă spre gol (27). Pentru ca, în minutul 33, șutul său să fie scos de Lezzerini, iar Torregrossa a fost devansat în ultima clipă de apărătorii adverși.

ADVERTISEMENT