News

Oltenia și Banatul vor fi legate printr-o autostradă sau drum expres. Cătălin Drulă: ”Promisiune îndeplinită”

Cătălin Drulă anunță că Oltenia și Banatul vor fi legate printr-un drum de mare viteză.
01.06.2021 | 15:58
Oltenia și Banatul vor fi legate printr-o autostradă sau drum expres. Cătălin Drulă: ”Promisiune îndeplinită”
Oltenia și Banatul vor fi legate printr-o autostradă sau drum expres. Cătălin Drulă: ”Promisiune îndeplinită”. *foto: facebook Asociația Pro Infrastructura
ADVERTISEMENT

A fost publicată, marți, pe SICAP, licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Lungimea estimată a drumului de mare viteză Craiova – Lugoj este de aproximativ 250 de kilometri.

Valoarea totală a contractului este estimată între 107,465 şi 127,002 milioane de lei. Durata contractului este de 43 de luni. Tipul procedurii este licitaţie deschisă, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drula: ”Promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat.” S-a lansat licitaţia pentru proiectarea unui drum de mare viteză

parcarea otopeni fisă cătălin drulă
Sursa foto: hepta.ro

Este interesant faptul că profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu. Aceasta poate varia pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului.

Cătălin Drulă a transmis că licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare

ADVERTISEMENT

Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul “preliminary design” (proiect tehnic “preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului

Potrivit anunţului publicat pe SICAP, obiectul contractului de servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”.

ADVERTISEMENT

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2021, ora 15:00, după care va avea loc deschiderea acestora.

„Având în vedere faptul că proiectul este finanţabil din fonduri europene nerambursabile, fără însă a fi încheiat un contract de finanţare la acest moment, încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenta legislaţiei privind finanţele publice.

ADVERTISEMENT

În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, autoritatea contractantă va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.

Autoritatea contractanta estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în trimestrul IV al anului 2021. Termenele specificate în contract cu privire la plăţi sunt justificate de complexitatea proiectului de infrastructură rutieră (proiecte de interes major), precum şi de circuitul financiar al fondurilor care implică mai multe instituţii ale statului.

ADVERTISEMENT

Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – studiul de fezabilitate)”, se precizează în anunţul publicat pe SICAP.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri