Sport

La un pas de orbire, Omar Elabdellaoui a revenit la antrenamentele lui Galatasaray: „Totul era negru pentru mine”

Omar Elabdellaoui, jucătorul norvegian al lui Galatasaray, căruia o petardă explodată în noaptea dintre 2020 și 2021 i-a afectat vederea, a descris calvarul prin care a trecut.
17.11.2021 | 18:58
La un pas de orbire Omar Elabdellaoui a revenit la antrenamentele lui Galatasaray Totul era negru pentru mine
ADVERTISEMENT

Jucătorul norvegian al lui Galatasaray, Omar Elabdellaoui, care a suferit un grav accident în ultima zi a anului trecut, a primit acceptul medicilor să revină la antrenamentele grupării antrenată de Fatih Terim.

Omar Elabdellaoui era total orb și avea toată fața arsă

La revelionul dintre 2020 și 2021, jucătorul care pe 5 decembrie va împlini 30 de ani s-a dus în curte să aprindă câteva artificii și petarde, alături de alți copii. Din păcate pentru el, una i-a explodat în mână, iar accidentul a fost atât de grav, încât i-a fost afectată și vederea.

ADVERTISEMENT

Simt că este timpul să vă spun tuturor prin ce am trecut în ultimele 11 luni. Aceasta a fost, fără îndoială, cea mai dificilă și mai provocatoare perioadă din viața mea, din toate punctele de vedere posibile.

Când s-a întâmplat accidentul, totul era complet negru pentru mine, eram total orb și aveam toată fața arsă. Mi-a revenit puțin vederea la ochiul stâng și, după o perioadă, puteam vedea perfect cu ochiul stâng.

ADVERTISEMENT

Ochiul meu drept a fost grav rănit și am fost orb până de curând, când am reușit să-mi recuperez vederea.

Omar Elabdellaoui a suferit operații prin care i-au fost reconstruite pleoapele

A fost un drum foarte lung și cu multe operații. După ce mi-am ars părți ale pleoapei, primul pas a fost să-mi fie reconstruite pleoapele, ceea ce a fost o sarcină foarte dificilă. Am avut apoi nevoie să mi se doneze celule stem la ochi.

ADVERTISEMENT

După ce au fost testați toți membrii familiei, sora mea se potrivea 100%! Ceea ce a fost foarte un noroc mare pentru mine. Așa că apoi au fost luate celule din ochiul surorii mele și au fost puse în ochiul meu.

Acesta este probabil unul dintre cele mai mari motive pentru care pot să văd din nou astăzi cu ochiul drept. Nu cu mult timp în urmă mi-am făcut transplantul de cornee, care a fost ultima operație de care am avut nevoie și care mi-a redat vederea.

ADVERTISEMENT

Omar Elabdellaoui a primit acceptul medicilor să reia antrenamentele

Acesta este pe ‘pe scurt’, explicația celor prin care ce am trecut. Acum mă simt foarte bine și am undă verde de la medici pentru a relua antrenamente și a reveni pe terenul de joc din ianuarie.

Așa că singurul meu obiectiv acum este să ajung în cea mai bună formă posibilă și să mă pun la dispoziția echipei de club și a naționalei.

Antrenorul Fatih Terim a fost ca un tată pentru Omar Elabdellaoui

Vreau să mulțumesc întregii organizații Galatasaray. Sprijinul și credința pe care mi le-au dat au fost copleșitoare.

Antrenorul Fatih Terim a fost ca un tată pentru mine în această perioadă dificilă și mi-a fost alături în orice moment.

Tuturor celor din Consiliul de Administrație, până la personalul tehnic, personalul medical și colegii mei de echipă, doresc să le mulțumesc pentru modul în care m-au ajutat.

Tuturor fanilor Galatasaray, care v-ați deschis inimile și m-ați primit din prima zi, vă mulțumesc că m-ați motivat, m-ați încurajat și m-ați ajutat atât de mult cu toate mesajele voastre amabile și de sprijin.

Nu voi putea niciodată să vă mulțumesc suficient, dar voi face tot posibilul să dau totul înapoi pe teren!”, a scris, el, pe contul lui de instagram.

Omar Elabdellaoui a fost transferat de Galatasaray în vara anului 2020 de la Olympiacos Pireu, și a bifat pentru gruparea din Istanbul 10 meciuri. Echipa antrenată de Fatih Terim va întâlni, duminică, pe teren propriu, rivala Fenerbahce. Partida contează pentru etapa a 13-a a campionatului și va avea loc de la ora 18:00 a României.

ADVERTISEMENT
Tags: