Sport

Varianta Omicron face ravagii în sport. Competiții majore, perturbate de cazurile de Covid-19

Pandemia este încă departe de a se termina, mai ales acum, odată cu apariția tulpinii Omicron, care a creat panică la nivelul întregii lumi, iar competițiile sportive au din nou de suferit.
18.12.2021 | 08:43
Varianta Omicron face ravagii in sport Competitii majore perturbate de cazurile de Covid19
ADVERTISEMENT

Europa și Statele Unite ale Americii sunt grav afectate de numărul mare de infectări cu noua variantă de Covid 19 și din această cauză meciuri importante din toate sporturile au fost deja amânate.

Se anunță o iarnă grea din acest punct de vedere pentru lumea sportului, o nouă pauză forțată de pandemia de coronavirus fiind foarte aproape.

ADVERTISEMENT

Mai multe competiții sportive, probleme din cauza variantei Omicron

Cea mai lovită țară europeană de noua variantă Omicron este fără îndoială Anglia, iar competițiile sportive din Insulă au deja de suferit. Mai multe meciuri de fotbal din Premier League au fost deja amânate din cauza focarele de la cluburi, dar același lucru se întâmplă și la ligile inferioare.

În condițiile în care numărul infectărilor crește de la zi la zi, tot mai multe cluburi din Premier League fac presiuni pentru ca toate meciurile din acest an să fie amânate și competiția să se reia abia în 2022, în încercarea de a face față crizei coronavirusului.

ADVERTISEMENT

O astfel de decizie ar aduce pierderi financiare importante pentru toate formațiile engleze și din această cauză încă se așteaptă înainte de a se da un verdict. Decizia finală va fi luată abia la începutul săptămânii viitoare.

Real Madrid și Valencia, afectat de cazurile de Covid-19

Președintele La Liga, Javier Tebas, a lăsat să se înțeleagă că și Spania analizează foarte atent situația din punct de vedere sanitar și nu exclude o amânare dacă acest lucru se impune: ”Nu exclud că jocurile s-ar putea suspenda. Evident că nu suntem străini de această situație și căutăm soluții.

ADVERTISEMENT

Reducerea capacității spectatorilor pe stadioane depinde de Comunitățile Autonome. Nu ne putem implica în asta, dar putem să intervenim atunci când vine vorba de protocoalele din timpul antrenamentelor”, a declarat șeful fotbalului spaniol, conform cope.es.

Deocamdată, niciun meci din La Liga nu a avut de suferit din cauza problemelor pe care le creează varianta Omicron, dar sunt cluburi, precum Real Madrid și Valencia, care au anunțat că au fost depistate cazuri de infectări.

ADVERTISEMENT

Omicron face ravagii în NBA

Peste Ocean, ligile de baschet și hochei pe gheață sunt lovite din plin de noul val de coronavirus. În NHL au fost amânate mai multe meciuri din cauza focarelor înregistrate la diferite echipe și situația pare că se înrăutățește pe zi ce trece.

Varianta Omicron a virusului Covid-19 face ravagii şi în NBA. Nu mai puţin de 40 de baschetbalişti au intrat în izolare, printre aceştia numărându-se şi nume importante precum Russell Westbrook, Giannis Antetokounmpo, DeMar DeRozan, Zach LaVine sau James Harden.

Jurnaliştii americani au scris recent că ar trebui luată în calcul întreruperea campionatului până în luna februarie, însă oficialii NBA nu se gândesc deocamdată la o astfel de decizie și au anunţat că numărul de teste, pentru baschetbalişti şi staff-ul echipelor, va creşte, iar cei care nu sunt pe teren vor fi nevoiţi să poarte masca în permanenţă.

ADVERTISEMENT