Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Omul care-i dă dreptate selecționerului în discuția Coman sau Mitriță la națională. „Edi Iordănescu a ales bine”

Marian Iancu, fost patron al Politehncii Timișoara, îi dă dreptate selecționerului Edi Iordănescu în privința neconvocării lui Alexandru Mitriță la echipa națională.
21.03.2024 | 17:46
Omul carei da dreptate selectionerului in discutia Coman sau Mitrita la nationala Edi Iordanescu a ales bine
Marian Iancu e de părere că Edi Iordănescu a procedat corect când nu l-a convocat pe Alex Mitriță la națională. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României începe pregătirea pentru turneul final al Campionatului European cu două meciuri amicale împotriva Irlandei de Nord și Columbiei, programate pe 22 și 26 martie la București și, respectiv, Madrid. Selecționerul Edi Iordănescu a convocat 29 de jucători pentru aceste partide, dar printre ei nu se regăsește și Alexandru Mitriță, unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionatul intern.

Marian Iancu, de partea lui Edi Iordănescu în „războiul” cu Alex Mitriță: „A ales bine!”

Cu o evoluție foarte bună în SuperLiga, unde are 12 goluri și 10 assist-uri pentru Universitatea Craiova în acest sezon, Alexandru Mitriță spera într-o convocare la națională pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Nu a prins însă lotul lui Edi Iordănescu, dar micuțul mijlocaș oltean tot mai speră că va fi chemat pentru Turneul Final din Germania.

ADVERTISEMENT

Neconvocarea lui Mitriță a stârnit numeroase discuții în lumea fotbalului, pro și contra, iar emisiunea FANATIK SUPERLIGA nu putea face excepție de la această „dezbatere națională”. „Mitriță merita la națională?”, a vrut să afle moderatorul Horia Ivanovici și părerea lui Marian Iancu, fost patron al Politehnicii Timișoara și un foarte bun cunoscător al fenomenului.

„Echipa națională e o echipă de muncă, de alergat, e o echipă care cară pianul, nu una de pianiști. Nici Mitriță și nici Coman nu-și găsesc locul ușor la o echipă națională.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Coman face furori în România, dar nu reușește să se transfere. Dar joacă o echipă pentru el, el nu cunoaște primii 50 de metri din terenul propriu, îi știe doar pe cei din terenul advers, dar îi știe bine. Iar Mitriță la fel…

Ori la echipa națională dacă nu muncești, dacă nu ești în stare să cari și pianul, nu rezolvi nimic. Dacă îți vine un fundaș bun, serios, o echipă bine așezată în fața ta, cum sunt echipele naționale adverse și cum sunt calitățile jucătorilor adverși, nu mai poți să strălucești ca în campionatul României.

ADVERTISEMENT

Cred că Edi Iordănescu a ales bine. Chiar dacă Florinel Coman este la națională, Mitriță trebuie să mai muncească. Am văzut în ultimul timp că cel puțin o repriză face și faza defensivă, chiar mai mult decât Coman.

Iar lucrul acesta e meritoriu. Și dacă o va ține așa, cred că se va întoarce și la echipa națională”, este părerea lui Marian Iancu exprimată la FANATIK SUPERLIGA, emisiune pe care o puteți viziona LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Marian Iancu, sfat pentru Coman și Mitriță: „Să învețe să care și pianul!”

Marian Iancu crede că Alex Mitriță e un jucător foarte bun, la fel ca și Coman, dar numai pentru campionatul României. Pentru națională, trebuie o altă atitudine, susține el. „Dar astăzi nu, din punctul dumneavoastră de vedere… Nu poate fi la națională”, a intervenit Horia Ivanovici.

„Trebuie să învețe să care pianul. Și el, și Coman… Absolut! Și nu m-a contrazis niciun specialist din fotbal. Toată lumea înțelege că la echipa națională, afară când te transferi, trebuie să joci fotbal total. Sunt doar doi jucători în lume, Messi și cu Ronaldo, care joacă o echipă pentru ei. În rest, nu s-a inventat lucrul acesta.

Îmi plac mult Coman și Mitriță în fotbalul românesc, pentru că sunt jucători cu pase și cu goluri. Și pot să facă pentru echipa lor ceea ce trebuie ca să facă diferența. Dar în momentul în care trebuie să te apuci de muncă, ei nu sunt tipul acela, ei sunt epuizați…

Ați văzut duminică seara, Coman a depășit un pic granița putinței și la un moment dat a spus că nu mai poate. A fost schimbat. Trebuie să mai lucreze din punctul ăsta de vedere. Preparatorul trebuie să gândească și lucrul ăsta. Bine, dacă îi cere antrenorul, ca să le schimbe poziția în teren celor doi.

Mitriță face lucrul acesta o repriză, de obicei a doua. Dar Coman nu, el se conservă ca să poată să dea calitate în jocul lui super ofensiv. Și o face cu succes în România. Dar la ehipa națională nu”, a încheiat Marian Iancu intervenția pe subiectul echipei naționale la FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Iavnovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

Omul care II DA DREPTATE lui Edi Iordanescu si NU-L VREA pe Mitrita la echipa nationala

ADVERTISEMENT