Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Omul care l-a pus pe șine pe Marko Dugandzic. „Mi-am dat seama că are nevoie de liniște. L-am dus în fața suporterilor! A fost mutarea câștigătoare”. Video exclusiv

Adrian Mutu a povestit în direct la FANATIK SUPERLIGA cum a reușit să-l transforme pe Marko Dugandzic în atacantul care sperie toate apărările din fotbalul nostru.
27.02.2023 | 14:47
Omul care la pus pe sine pe Marko Dugandzic Miam dat seama ca are nevoie de liniste Lam dus in fata suporterilor A fost mutarea castigatoare Video exclusiv
Adi Mutu a povestit cum l-a readus în formă pe atacantul croat Marko Dugandzic. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o serie de rezultate nesatisfăcătoare, Rapidul a reușit să o învingă sâmbătă pe Chindia cu 2-0, într-un meci contând pentru etapa a 27-a din SuperLiga, Iar pe lista marcatorilor s-a regăsit și atacantul croat Marko Dugandzic, care a trecut printr-o evidentă eclipsă de formă la ultimele meciuri ale giuleștenilor.

Adrian Mutu a dezvăluit mutarea prin care l-a readus în formă pe Marko Dugandzic: „Du-te și fă ce vrei tu!”

Croatul Marko Dugandzic a început furibund anul 2023, reușind două hattrick-uri în meciurile de pe teren propriu ale Rapidului cu Sepsi și cu FC Voluntari. Apoi s-a stins treptat, iar punctul culminant l-a atins în partida de la Mioveni, când a ratat un penalty la scorul de 0-0, când mai erau câteva minute de joc.

ADVERTISEMENT

Criticat de mulți suporteri rapidiști pentru evoluțiile sale, Dugandzic pare să-și revină la forma care l-a consacrat, iar contra Chindiei a reușit să deschidă scorul, chiar dacă din penalty. Prezent în studio-ul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, tehnicianul rapidist Adrian Mutu a dezvăluit care a fost mutarea câștigătoare prin care l-a transformat pe croat într-un atacant de temut.

„În momentul în care el intrase într-o lipsă de formă și mental era într-o perioadă dificilă, pentru că-și dorea să dea goluri… Cu toate că el venise și intrase bine la Rapid, cu gol în derby… După aceea a trecut însă printr-o perioadă mai dificilă. În momentul când l-am văzut că nu reușește să treacă peste acest moment, indiferent cum aș vorbi cu el, mi-am dat seama că are nevoie, și s-a dovedit și o mutare câștigătoare, de liniște să se regăsească, să nu stea în același ambient cu noi.

ADVERTISEMENT

Presiunea este mare la Rapid, atât pe noi, cât și pe el, dar în primul rând pe el. Pentru că este atacant, se vor goluri, mai ales că a venit și pe o sumă importantă pentru noi și de la o echipă foarye bună.

Și i-am dat liber. I-am dat patru zile libere, i-am zis «Du-te unde vrei tu și fă ce vrei tu. Era luni… Nu vreau să te văd aici, nu sunt supărat pe tine, du-te, regăsește-te, și când te întorci vreau să te întorci alt jucător. Jucătorul care ai venit aici».

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Nu s-a speriat, pentru că nu a fost o mișcare punitivă. Eram undeva ca un frate mai mare pentru el și încercam să-l ajut. I-am și spus de multe ori. I-am argumentat, i-am și explicat de ce, și mie mi s-au întâmplat astfel de lucruri, practic li se întâmplă multor atacanți… Au nevoie de câteva zile să se regăsească și nu e locul lui aici, nu poate să se regăsească în vestiar, sub presiune. Ceea ce s-a și întâmplat.

Nu a zis nimic, mi-a și mulțumit. A spus că într-adevăr are nevoie și de aceste lucruri. I-am transmis că nu am nevoie să vină la antrenamente, pentru că nu asta e problema lui, nu e o problemă fizică. Nu pierdea nici prea mult, pentru că erau doar câteva zile. Să stea liniștit, că nu o să se întâmple nimic. Nu știu unde a fost, că nici nu l-am întrebat, i-am zis să facă ce vrea el, nu mă intersează”, a declarat Mutu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ce i-a făcut Adi Mutu lui Marko Dugandzic după penalty-ul ratat la Mioveni: „Capul sus!”

Tehnicianul rapidist a povestit și cum s-a comportat cu Dugandzic după ce a ratat penalty-ul de la Mioveni, când mai erau doar câteva minute de joc. Ratare care a costat-o pe Rapid două puncte imense în lupta la titlu. L-a dus direct în fața suporterilor, iar ceea ce s-a întâmplat apoi a fost cu adevărat incredibil.

„Ideea e că lucrez mult la acest aspect, nu numai la Dugandzic, ci la toți, încerc să-i înțeleg în primul rând ca persoană și să-i ajut. Prevedeam că vor urma momente mai grele, chiar și după penalty-ul ratat la Mioveni, numai că atunci am reacționat mult mai repede, l-am luat și l-am adus în fața suporterilor…

Aici suporterii au fost fantastici, pentru că nu a fost nimic regizat… A fost practic o reacție de moment. Vorbeam cu galeria noastră, ei ne spuneau anumite lucruri care i-au deranjat, de atitudine… Iar eu eram primul în linie acolo, pentru că așa fac de fiecare dată când trecem printr-un moment mai complicat…

L-am văzut pe Dugandzic undeva în spate, stătea cu capul în pământ și atunci l-am luat de mână și l-am adus în fața suporterilor, pentru că indiferent ce faci trebuie să accepți și lucruri de genul ăsta și să-ți asumi responsabilitatea. Galeria a reacționat foarte frumos, i-a strigat și numele, i-am ridicat bărbia pentru că stătea cu capul plecat. Golurile lui ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivul. A reacționat bine.

S-a dovedit încă o dată că dragostea fanilor poate să facă diferența, mai ales în momentele dificile. Iar Rapidului nu i-a lipsit niciodată acest lucru. S-a arătat că suntem uniți. Și înaintea accestui joc cu Chindia au venit o grămadă de suporteri la antrenamentul oficial. Din dialogul pe care l-am avut cu ei, trebuie să rămânem uniți, indiferent de ce se întâmplă. Nu rezultatul contează în primul rând, ci atitudinea față de echipă, de club, față de meci. Atât timp cât dai totul, ei te iubesc necondiționat”, și-a încheiat Adi Mutu povestea despre Marko Dugandzic.

Nu uitați că Fanatik SuperLigaemisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT