Sporturi

Ons Jabeur nu își revine după eșecul cu Halep: „Simt multă frustrare! O să mă doară câteva zile”

19.02.2020 | 22:30
Ons Jabeur nu isi revine dupa esecul cu Halep Simt multa frustrare O sa ma doara cateva zile
ADVERTISEMENT

Simona Halep a învins-o extrem de greu pe Ons Jabeur (25 de ani, 45 WTA), în optimi la Dubai. Românca a avut nevoie de 2 ore și 2 minute pentru a trece de tunisiancă, însă prestația bună a lui Ons Jabeur nu a fost o surpriză pentru nimeni, după ce aceasta trecuse în meciul trecut de Alison Riske.

Ons Jabeur, dezamăgită că nu a trecut de Halep

Meciul dintre Simona Halep și Ons Jabeur s-a decis „la o minge”, așa cum remarca și Cristian Tudor Popescu. În setul decisiv, Ons Jabeur a salvat 3 mingi de meci și a întors în tie-break de la 3-6 la 7-6! Din fericire pentru români, Simona Halep a întors și a închis meciul.

ADVERTISEMENT

Tunisianca și-a adus aminte de meciul de de la Beijing din 2018, când a învins-o pe Halep și regretă că nu a reeditat performanța și astăzi, la Dubai.

„Dacă meciul se juca acum un an, probabil aș fi fost fericită. Am jucat trei seturi cu Simona Halep. Acum sunt mai supărată pentru că nu am câștigat meciul. Știu că puteam să câștig. Știu că am nivelul necesar pentru a câștigat.

ADVERTISEMENT

Setul trei a fost complicat. A avut mai multe oportunități de a câștiga decât mine, asta e clar. Eu am avut o minge de meci.

Acum îmi trec multe prin minte. Simt multă frustrare! Dar asta e. Așa e tenisul. O să mă doară câteva zile. Sper să învăț ceva din asta”, a declarat Ons Jabeur în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, pe 30 septembrie 2018, Jabeur câștigat primul set împotriva Simonei Halep, scor 6-1, în turneul WTA de la Beijing. Românca s-a retras atunci din cauza unei accidentări.

Ons Jabeur, tunisianca minune

Ons Jabeur este o jucătoare extrem de apreciată în Tunisia și în special în lumea arabă. Drept dovadă, meciul dintre Halep și Jabeur s-a desfășurat în condițiie de „meci de fotbal”, așa cum a remarcat și Simona Halep.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Ons Jabeur nu a câștigat niciun titlu în carieră, însă a strâns din premii peste 2 milioane de dolari. În 2020, Jabeur a impresionat la Australian Open, unde a atins faza sferturilor de finală, unde le-a învins pe Wozniacki, Garcia, Konta, Wang și a fost învinsă de Kenin, cea care urma să câștige trofeul.  Este prina jucătoare arabă din istorie care să atingă această performanță.

  • 2 milioane de dolari a strâns Ons Jabeur din premii în cariera sa
  • 45 e locul ocupat de Ons Jabeur în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT