Sport

Manchester United – Betis 4-1, tur în optimile Europa League. Arsenal, remiză spectaculoasă la Lisabona, cu Sporting. Video

Favoritele din optimile Europa League, Manchester United, Arsenal sau Juventus păstrează șanse mari la calificarea în sferturile competiției.
09.03.2023 | 23:43
Manchester United  Betis 41 tur in optimile Europa League Arsenal remiza spectaculoasa la Lisabona cu Sporting Video
Bruno Fernandes, autorul golului de 3-1 în Manchester United - Betis. FOTO: Twitter Manchester United
ADVERTISEMENT
09-03-2023
20:01

Rezultatele ultimelor meciuri din turul play-off-ului de Europa League

Vezi video cele mai importante faze AICI!

  • Manchester United – Betis 4-1 (Rashford 6, Antony 52, B. Fernandes 58, Weghorst 82 / Perez 32)

Echipele de start:

Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Fred – Antony, Weghorst, Fernandes – Rashford
Betis: Bravo – Sabaly, Pezzella, Luiz Felipe, Abner – Carvalho, Rodriguez – Luiz Henrique, Joaquin, Juanmi – Perez

  • Juventus – Freiburg 1-0 (Di Maria 53)

Echipele de start:

Juventus: Szczesny – Danilo, Bremer, Alex Sandro – Cuadrado, Rabiot, Locatelli, Miretti, Kostic – Di Maria – Vlahovic
Freiburg: Flekken – Sildillia, Ginter, Leinhart – Kubler, Eggenstein, Hofler, Gunter – Sallai, Holler, Grifo

  • Sevilla – Fenerbahce 2-0 (Jordan 56, Lamela 85)
  • Șahtior Donețk – Feyenoord 1-1 (Rakitskyi 78 / Bullaude 88)

 

09-03-2023
17:45

Show total în meciurile de la 19:45: Sporting - Arsenal 2-2 și Union Berlin - Saint Gilloise 3-3

Vezi video cele mai importante faze AICI!

De la ora 19:45 s-au jucat primele patru meciuri din manșa tur a optimilor de finală ale Europa League.

  • Sporting Lisabona – Arsenal 2-2 (Inacio 38, Paulinho 55 / Saliba 22, Morita 62-a.g.)

Echipele de start:

Sporting: Adan – St. Juste, Coates, Goncalo Inacio – Esgalo, Pedro Goncalves, Morita, Matheus Reis – Edwards, Paulinho, Trincao
Arsenal: Turner – White, Saliba, Kiwior – Nelson, Jorginho, Xhaka, Zinchenko – Saka – Martinelli, Vieira

  • AS Roma – Real Sociedad 2-0 (El Shaarawy 13, Kumbulla 87)
  • Leverkusen – Ferencvaros 2-0 (Demirbay 10, Tapsoba 86)
  • Union Berlin – Saint Gilloise 3-3 (Knoche 69, Juranovic 42, Michel 89 / Boniface 28, 72, Vertessen 58)

Joi, 9 martie, au loc toate cele opt partide din manșa tur a optimilor de finală ale Europa League. Returul acestor meciuri este programat săptămâna viitoare, joi, 16 martie. Sunt multe partide foarte interesante în această fază, în care există destule nume mari din fotbalul european naufragiate în a doua competiție europeană intercluburi, dar care pot emite pretenții justificate la câștigarea trofeului.

Sporting Lisabona – Arsenal și Manchester United – Betis Sevilla sunt partidele vedetă din turul optimilor de finală Europa League

Cele mai interesante meciuri din turul optimilor de finală ale Europa League par a fi Sporting Lisabona – Arsenal și Manchester United – Betis Sevilla. Dar și jocurile AS Roma – Real Sociedad sau Juventus – Freiburg sunt oferte atractive, partide în care oaspeții nu sunt victime sigure și pot produce mari daune favoritelor.

ADVERTISEMENT

La Lisabona tunarii pot avea viață grea dacâ antrenorul Mikael Arteta va decide să mai odihnească dintre titulari pentru mult mai importantul obiectiv al luptei la titlu din Premier League cu Manchester City. Sporting nu este deloc o echipă oarecare mai ales acasă și Tottenham poate spune asta cel mai bine. Betis Sevilla este o echipă extrem de periculoasă pe contraatac și capabilă sâ facă mari probleme pe Old Trafford.

ora 19:45

  • Sporting Lisabona – Arsenal
  • AS Roma – Real Sociedad
  • Leverkusen – Ferencvaros
  • Union Berlin – Saint Gilloise
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Manchester United – Betis Sevilla
  • Juventus – Freiburg
  • Sevilla – Fenerbahce
  • Șahtior Donețk – Feyenoord se joacă la Varșovia

Cine transmite la TV Sporting Lisabona – Arsenal și Manchester United – Betis Sevilla

Sunt multe jocuri care ar fi meritat să fie urmărite în direct pe micile ecrane dar pentru faptul că difuzarea partidelor din Europa League este exclusiv apanajul trustului PRO, care, deocamdată, se limitează la a efectua transmisiuni în direct doar pe PRO Arena doar două meciuri vor fi televizate, unul de la ora 19:45 și altul de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Este vorba de partidele Sporting – Lisabona – Arsenal, de la ora 19:45 și Manchester United – Betis Sevilla de la ora 22:00, care în topul meciurilor sunt cu adevărat și cele mai tari. Ar mai fi meritat atenție AS Roma – Real Sociedad și Juventus – Freiburg, dar PRO Arena nu are cum să efectueze aceste transmisii.

  • ora 19:45 Sporting Lisabona – Arsenal (PRO Arena)
  • ora 22:00 Manchester United – Betis Sevilla (PRO Arena)
ADVERTISEMENT

Leii din Lisabona vor să devore tunarii. Precedentul Real Sociedad pentru Manchester United

Arsenal are ceva absențe pentru meciul de la Lisabona, dar sunt aceiași jucători care nu au putut evolua nici în campionat. Este vorba de Elmeny, Gabriel Jesus, Trossard și Tierney dar de ultimă oră a apărut și problema Nketiah, atacantul acuzând dureri la gleznă după meciul cu Bournemouth și devenind incert. Antrenorul Mikael Arteta a declarat că respectă Europa League dar focusarea rămâne pe lupta la titlu din Premier League.

Betis Sevilla vine pe Old Trafford în cel mai rău cu putință moment pentru Manchester United, care trebuie să își revinâ din pumnii în urma dezastrului de la Liverpool, unde diavolii roșii au încasat șapte goluri, ceva care nu se mai întâmplase de 91 de ani în Premier League. United trebuie să nu uite că în grupele Europa League altă echipă spaniolă, Real Sociedad, a învins pe Teatrul Viselor.

Jose Mourinho vrea și Europa League cu AS Roma, Juventus se canalizează pe meciurile din Europa

Două echipe italienești joacă acasă prima manșă a optimilor de finală ale Europa League cu adversari deloc facili. AS Roma întâlnește pe Real Sociedad iar Juventus pe Freiburg. Ambele echipe vor să câștige trofeul, pentru Juventus fiind acea poartă prin care ar putea fenta penalizarea de 15 puncte din Serie A pentru că ar merge în grupele Champions League ca urmare a faptului că s-a impus în Europa League și nu s-a clasat în campionat în primele 4 locuri.

Jose Mourinho a scris deja istorie la Roma câștigând sezonul trecut primul trofeu din istoria clubului, Conference League și a declarat înaintea partidei cu bascii din San Sebastian faptul că echipa sa are ca obiectiv să ajungâ cât mai sus în competiție, dacă se poate să o și câștige. Mou a precizat că știe foarte bine valoarea lui Real Sociedad și faptul că a învins pe Old Trafford pe Manchester United este un semnal de alarmă de care va ține seama.

ADVERTISEMENT