Life

Ora ideală la care să iei cina sau micul dejun. La ce riscuri de expui dacă mănânci după ora 23.00

Tu știi care e ora ideală la care să iei cina? E bine să iei în calcul anumite riscuri dacă obișnuiești să mănânci după ora 23.00.
26.11.2023 | 18:03
Ora ideala la care sa iei cina sau micul dejun La ce riscuri de expui daca mananci dupa ora 2300
Ora ideală la care să iei cina sau micul dejun. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e ora ideală la care să iei cina? Multe persoane ajung să mănânce chiar și după ora 23.00, din cauza programului agitat, sau pur și simplu din cauza poftelor. Nutriționiștii trag însă un semnal de alarmă.

La ce riscuri de expui dacă mănânci după ora 23.00

E important să știi ora ideală la care să iei cina, dar și micul dejun. Există anumite intervale orare în care digestia se desfășoară mult mai repede. Mai exact, conform csid.ro, canalele vezicii biliare, dar și cele ale ficatului ating pragul maxim de energie.

ADVERTISEMENT

Iar aceste organe au rolul de a curăța sângele și de a ne ajuta să avem un somn odihnitor. Dacă mănânci, deci, după ora 23.00, energia lor nu va mai fi aceeași. Drept urmare, te poți confrunta cu indigestie, dar și cu insomnii.

Totodată, dacă mănânci după ora 23.00 e posibil să te trezești mult mai obosit a doua zi. Sursa citată mai spune și că toxinele nu sunt eliminate complet din organism, iar riscul de artrită crește și el.

ADVERTISEMENT

Ora ideală la care să iei cina sau micul dejun

Care este deci ora ideală la care să iei cina? Ora 19.00. Aceasta este ora perfectă la care poți lua ultima masă din zi fără a te confrunta cu anumite problemele la nivelul digestiei și nu numai.

Care e ora ideală la care să iei micul dejun? Sunt persoane care se trezesc destul de dimineață și mănâncă la scurt timp. Aceasta nu este tocmai o alegere atât de bună. Și în acest caz există un interval orar recomandat.

ADVERTISEMENT

Conform csid.ro, ora ideală pentru micul dejun este între 07.00 și 09.00 dimineața. Sursa citată arată că energia alocată digestiei este maximă în acest interval. La polul opus, după 12 ore, energia atinge cel mai nivel scăzut.

Acesta este și motivul pentru care după ora 19.00 e mai bine să nu mai mâncăm nimic. Totuși, în cazul pofticioșilor sau a celor care au program de lucru ceva mai încărcat, există soluții.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că o alegere bună o poate reprezenta o gustare ușoară. Iar în acest sens putem alege alimente care se digeră ușor. Printre acestea se numără fie fructele sau legumele, ori chiar sucuri proaspete.

ADVERTISEMENT