Life

Orașele din România care atrag turiștii toamna asta. Sunt în topul destinațiilor favorite

Destinațiile ideale pentru city break-uri în România pe timp de toamnă. Sunt de o frumusețe aparte și nici nu costă mult să le vizitezi.
09.10.2023 | 11:49
Orasele din Romania care atrag turistii toamna asta Sunt in topul destinatiilor favorite
Orașele din Româna preferate de turiști pentrru city break-uri. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Toamna și-a intrat serios în drepturi, prețurile sunt rezonabile, iar oamenii planifică tot mai multe city break-uri în România. Există mai multe orașe care sunt adevărate atracții în această perioadă și se află în topul favoritelor.

Orașele din România care atrag turiștii ca un magnet toamna aceasta

Vremea bună din această toamnă și prețurile care nu sunt foarte ridicate, ba chiar sunt mult mai mici față de o vacanță în străinătate, sunt factorii ce îi determină pe români să organizeze tot mai multe city break-uri chiar pe meleagurile țării noastre.

ADVERTISEMENT

Acest lucru semnifică, după cum au remarcat specialiștii, că apetitul românilor pentru călătorii rămâne ridicat, deși anul a ajuns aproape la final, iar zilele de concediu rămase nu mai sunt la fel de multe ca la începutul verii.

Prin urmare, orașele din România în care s-au făcut cele mai multe rezervări pentru următoarea perioadă sunt: Brașov, București, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca, după cum notează observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT

Ba mai mult de atât, se preconizează faptul că numărul rezervărilor va crește până la finalul lunii octombrie, deoarece elevii vor avea vacanță. De menționat este, însă, ca prețurile s-au mărit cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prin urmare, costurile pentru o cameră dublă încep în medie de la 270 de lei, dar suma poate crește în funcție de confort, zonă sau oraș și sunt șanse să ajungă chiar și la 400 de lei.

ADVERTISEMENT

De altfel, în funcție de ce destinații din România aleg turiștii pentru city break-uri, aceștia preferă și diferite tipuri de cazare. În Sibiu și Brașov, cei mai mulți se îndreaptă către apartamente sau pensiuni în regim hotelier. În Cluj-Napoca, București sau chiar Timișoara se orientează către hoteluri.

Sibiul l-a cucerit pe un turist britanic

De altfel, Sibiu, unul dintre orașele din România preferate pentru ciy break-uri, i-a cucerit și pe turiștii britanici. Ash, un vlogger din Regatul Unit, l-a vizitat recent și a mărturisit că rar a mai întâlnit locuri atât de frumoase.

ADVERTISEMENT

„Un oraș frumos, o parte frumoasă a lumii în care nu ne-am fi imaginat că vom ajunge… cu clădiri vechi cum nu găsești nicăieri în UK, care îmi amintesc puțin de Bavaria, în Germania… Acesta este visul oricărui vlogger”, a spus Ash despre Sibiu.

ADVERTISEMENT