Life

Orașul abandonat al României care ar ascunde evenimente stranii. Dezvăluirile foștilor localnici: “Se petrec lucruri ciudate”

Evenimente stranii s-au petrecut într-un oraș abandonat al României. Foștii localnici vorbesc despre întâmplarea unor lucruri ciudate.
19.04.2023 | 08:03
Orasul abandonat al Romaniei care ar ascunde evenimente stranii Dezvaluirile fostilor localnici Se petrec lucruri ciudate
Istoria orașului fantomă. Câți locuitori mai are în prezent. Sursa foto: Antena 1
ADVERTISEMENT

Într-o localitate abandonată din România au avut loc, în urmă cu peste 30 de ani, întâmplări bizare, desprinse din filmele SF. Oamenii care s-au născut și au petrecut o bună parte din viață aici au dezvăluit că au fost martori oculari ai unor întâmplări terifiante.

Orașul abandonat din România în care au avut loc întâmplări SF

Comuna Ciudanovița, din județul Caraș-Severin, este o zonă cu o istorie aparte din țara noastră. Cândva, a avut o perioadă de glorie, fiind cunoscută ca oraș, iar până la începutul anilor 90, de aici se extrăgea uraniu, din minele deschise de sovietici în anii 50, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

În comuna Ciudanovița ar mai fi rămas puțin peste 500 de locuitori în prezent, iar cei mai mulți dintre ei stau în blocuri ridicate de sovietici, căci aceștia au dominat regiunea. Peste 12 mii de oameni erau așezați în localitate, iar aproape 10.000 lucrau în mine.

În primii ani de funcționare, tot minereul se încărca în vagoane și se transporta către Uniunea Sovietică, iar după ce reprezentații acesteia s-au retras din fostul oraș, minele au rămas în proprietatea statului român, iar activitatea s-a restrâns până când s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, locuitorii din Ciudanovița sunt ușor desprinși de restul lumii, căci nu dispun de mijloace de transport corespunzătoare, de un spital/dispensar sau de o farmacie. Drumurile sunt proaste, iar un singur microbuz ar trece pe aici.

Locuitorii din orașul abandonat duc o viață grea. Foștii mineri, martorii unor evenimente terifiante

De asemenea, pentru a ajunge în cel mai apropiat oraș de lângă Ciudanovița, poți lua un singur tren către Oravița,  care trece la 15:30. Dacă ai ghinionul să-l pierzi, îl vei mai prinde a doua zi, la prânz, transmite europafm.ro. Ben Todică a trăit o bună perioadă în Ciudanovița și își aduce aminte de vremurile de altădată.

ADVERTISEMENT

De profesie publicist, Ben Todică, care acum locuiește în Australia, a rememorat clipele când și el lucra la una dintre minele din fostul oraș. Într-un filmuleț pe care l-a postat pe youtube, bărbatul a relatat, cu lux de amănunte, ce a văzut în fața ochilor în acea perioadă.

Ben Todică spune că a observat un OZN deasupra coloniei muncitorești, iar într-o zi, când a ajuns la un suitor abandonat, cu scări putrezite și pereți dărămați pe alocuri, a dat de o lumină, către care s-a îndreptat, fiind convins că va reuși să iasă afară. Dar…

ADVERTISEMENT

”Peretele s-a prăbușit, iar în acel loc s-a deschis o încăpere largă în care se afla un fel de lac, luminată de o lumină albastră extraordinară. Aici se afla un fel de casă, dar care semăna mai mult cu o farfurie zburătoare. M-am apropiat de lac, crezând că e apă, dar era un fel de gelatină. Când am atins lacul, dintr-o dată, din acea ”casă” de forma unei lacrimi mari, a ieșit o ființă albastră, o femeie care arăta asemănător uneia pictate în piramidele, o Nefertiti. M-am speriat și nu am mai putut nici să vorbesc, măcar”, a detaliat bărbatul.

Mai mult, acea femeie i-ar fi spus fostului miner că ea consumă apă din astfel de locuri întunecate, deoarece are nevoie de radioactivitate și i-ar fi arătat niște portițe către Univers. Brusc, publicistul s-a trezit într-un întuneric și multă vreme s-a întrebat dacă nu cumva a avut parte de un vis.

”Mi-a spus apoi că ea se află aici pentru a consuma apă din aceste locuri, care conține nanoparticule de aur, de argint și au radioactivitate, care le este necesară lor, în constelația de unde vine. Mi-a arătat portițele care se deschideau în univers, folosite pentru a călători în univers”, a mai spus publicistul.

Dincolo de acestea, în urma exploatării de uraniu au mai rămas halde încă neecologizate, multe fiind confundate cu dealuri și nefiind marcate. Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri cu privire la radiațiile prezente în zonă și de aceea unii locuitori au abandonat-o. Însă, alții nu se tem.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii