News

Orașul aflat la 2 ore de București unde s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii ani. Cât costă o casă aici

Orașul situat la 2 ore de Capitală unde s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii ani. Care este prețul unei case de aici.
06.03.2024 | 23:55
Orasul aflat la 2 ore de Bucuresti unde sau mutat peste 1000 de romani in ultimii ani Cat costa o casa aici
Despre ce oraș este vorba. Sursa foto: primariapucioasa.ro
ADVERTISEMENT

Într-un oraș aflat la două ore de București, s-au mutat peste 1000 de români în ultimii ani. Foarte mulți dintre ei sunt tineri, obosiți de traficul și zgomotul din mediul urban, inclusiv din Capitală.

Orașul aflat la 2 ore de București unde preferă să se mute tot mai mulți tineri

De altfel, specialiștii spun că în ultimii ani, peste 200.000 de oameni și-au luat teren sau casă la țară. O parte dintre ei au ales să nu facă investiții mari, tocmai pentru că nu cunosc piața imobiliară bine. Ce spun experții despre cum trebuie să fie un imobil bun?

ADVERTISEMENT

Orașul Pucioasa, din județul Dâmbovița, nu departe de Munții Bucegi, are astăzi peste 3.000 de case, iar peste 1000 de locuitori provin din alte zone, mai ales din București și au venit aici în ultimii cinci ani.

”Cam tot ceea ce vedeți în jurul nostru face parte din teritoriul orașului Pucioasa”, a spus pentru Observator edilul localității, Constantin Ana, încântat de ceea se întâmplă în ultima perioadă în orașul pe care îl reprezintă.

ADVERTISEMENT

Case sunt destule în Pucioasa, Gheorghe Nicolaescu fiind unul dintre cei care își scoate un imobil la vânzare. ”Tot ce vedeți și se mai găsește aici e de când eram tânăr și eu și am cunoscut-o pe soție. Au rămas așa cum au fost pe timpurile acelea”, a declarat bărbatul.

Care este cea mai căutată zonă din Pucioasa și cât poate costa o casă aici

La Maluri este cea mai rustică parte din Pucioasa, dar și cea mai căutată de către viitorii tineri proprietari. Cei care sunt în căutarea liniștei și a naturii, dincolo de agitația urbană. Nu în ultimul rând, sunt atenți și la facilități, precum serviciile sanitare sau unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

 ”Omul își dorește un acces facil la sănătate. Avem și grădinițe și școli sunt oportunități destule, chiar dacă nu sunt toate în Pucioasa”, a mai precizat primarul din orașul Pucioasa.

Mulți tineri caută case deja făcute, pe care să le renoveze, căci costurile pentru una nou construită sunt prea mari, iar lucrările ar putea dura mai mult decât perioada când ar vrea ei să facă mutarea. Costul unui imobil din zonele apropiate orașelor de reședință de județ pornesc de la 30.000 de euro, iar o construcție de la zero depășește 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Adriana Iftimie, specialist în construcții, spune că atunci când achiziționăm o casă trebuie să fim atenți la fundație, la teren, să nu fie alunecos, inundabil, iar imobilul să fie racordat la gaze, apă și electricitate.

ADVERTISEMENT