News

Orașul care oferă o atmosferă de vis în preajma Crăciunului. Este la 2 ore de București cu avionul

Foarte aproape de România, se află orașul care oferă o atmosferă de vis în preajma Crăciunului. Se poate ajunge aici rapid cu avionul.
02.12.2023 | 16:20
Orasul care ofera o atmosfera de vis in preajma Craciunului Este la 2 ore de Bucuresti cu avionul
Praga, orașul european care oferă o atmosferă de vis în preajma Crăciunului. Sâmbătă sunt inaugurate aici două târguri. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Românii care vor să simtă magia sărbătorilor și în afara granițelor țării trebuie să știe că la circa 1300 de km de București se află orașul care oferă o atmosferă de vis în preajma Crăciunului tuturor turiștilor.

Praga, orașul european care oferă o atmosferă de vis în preajma Crăciunului. Sâmbătă sunt inaugurate aici două târguri

Pe platformele de turism, majoritatea românilor consideră Praga un oraș complet. Capitala Cehiei este o destinație perfectă pentru iubitorii de artă și istorie, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe din Europa.

ADVERTISEMENT

Majoritatea consideră acest oraș drept locul ideal pentru tineri. În orice sezon, străzile sunt pline de berării, terase și petreceri. Praga este văzută de mulți ca una dintre cele mai romantice destinații de vacanță.

Iarna, orașul din centrul Europei se transformă într-un tărâm magic. Există multe târguri de Crăciun superbe în Europa, însă cele din capitala cehă par a ocupa locuri de prim-plan.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari piețe de Crăciun din Praga sunt inaugurate chiar sâmbătă, 2 decembrie. Târgurile sunt amplasate în Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas. Săptămâna aceasta, organizatorii au dezvăluit surprizele la care să se aștepte turiștii pentru sezonul 2023.

Cel mai spectaculos târg este cel din din Piața Orașului Vechi. Acesta va avea ca temă basmul Cenușăreasa. În 2023 se sărbătoresc 50 de ani de la apariția filmului, în anul 1973.

ADVERTISEMENT

În decorarea Pieței Orașului Vechi, ne-am concentrat pe a permite grandorii spațiului istoric să vorbească de la sine prin decorarea cu gust și sensibilitate. Basmul Cenușăreasa rămâne o parte integrantă a caselor cehe. Aniversarea din acest an este împletită perfect în conceptul de Crăciun”, a spus un reprezentant al organizatorilor pieței, citat de publicația Expat.cz.

Târgurile de Crăciun din Cehia, prietenoase cu mediul înconjurător

În 2023, ambele târguri din capitala cehă adoptă o atitudine ecologică. Au fost instalate decorațiuni realizate din materiale reciclate. Echipajele de curățenie îmbrăcate în salopete albe cu veste galbene vor colecta toate recipientele direct de la participanți.

ADVERTISEMENT

Târgurile de Crăciun din Praga vor fi deschide în intervalul 2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024. Din Capitala României se poate ajunge aici rapid, cu un zbor cu avionul care durează doar 2 ore.

Târgurile din Praga se bucură de un mare prestigiu internațional. CNN plasează Piața Orașului Vechi din Praga printre cele mai frumoase 5 piețe de Crăciun la nivel global în 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: