Life

Orașul de lux care a devenit o fantomă. Motivul pentru care oamenii fug de el și nu vor să locuiască aici

Un oraș de lux a devenit o fantomă. Se estima că sute de mii de persoane o să locuiască aici, dar în realitate, oamenii fug de el.
06.12.2023 | 11:17
Orasul de lux care a devenit o fantoma Motivul pentru care oamenii fug de el si nu vor sa locuiasca aici
Orașul de lux care a devenit o fantomă. Sursă foto: BBC / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș de lux unde urmau să locuiască sute de mii de oameni a devenit o fantomă. Deși arată incredibil, oamenii fug de el. Care este motivul și unde se află această locație?

Orașul de lux care a devenit o fantomă

Orașul de lux care a devenit o fantomă se află în Johor, în zona de sud a Malaeziei. Acesta poartă numele de Forest City și a costat nu mai puțin de 100 de miliarde de dolari. Cum a apărut însă și de ce nimeni nu vrea să stea aici?

ADVERTISEMENT

Povestea a început în anul 2016. Cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, Country Garden, a construit Forest City. Proiectul avea o valoare de 100 de miliarde de dolari, iar la acel moment piața imobiliară din exploda.

Planul pe care Country Garden îl avea era să construiască o metropolă ecologică. Aceasta urma să aibă un teren de golf, un parc acvatic, birouri, baruri, dar și restaurante. Iar aici urmau să locuiască un milion de oameni.

ADVERTISEMENT

Au trecut aproape opt ani, iar orașul de lux a devenit o fantomă. Doar 15% din întregul proiect a fost finalizat. Mai mult de atât, doar 1% dintre locuințe sunt ocupate. Chiar și așa, Country Garden spune că va finaliza proiectul.

Sursa citată a declarat pentru BBC că acest ”paradis” va fi dus la bun sfârșit. Problema este când se va întâmpla acest lucru. Iar între timp, oamenii care și-au achiziționat deja o locuință aici, sau au închiriat-o, nu știu cum să fugă.

ADVERTISEMENT

De ce oamenii nu vor să locuiască aici

Un inginer IT de 30 de ani s-a mutat și el în Forest City. Nu avea să știe însă că orașul de lux va fi în realitate unul fantomă. Bărbatul a povestit pentru BBC că a închiriat un apartament cu vedere la mare.

După șase lui petrecute aici, s-a săturat de orașul fantomă. Nu i-a păsat de bani și a vrut doar să plece mai repede. Se simțea singur, iar asta chiar era o problemă, având în vedere așteptările pe care le avea.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-a păsat de garanție, nu mi-a păsat de bani. Trebuia doar să plec. Mi se face pielea de găină doar când trec pe aici. Ești complet singur aici, doar tu și gândurile tale”, a declarat el pentru BBC.

Deși planurile dezvoltatorului imobiliar păreau mărețe, iar orașul de lux se arăta promițător, iată că lucrurile nu au fost chiar așa. O mulțime de oameni care au închiriat aici un apartament au fost total dezamăgiți.

Dezamăgirea trăită de cei care s-au mutat în orașul fantomă

Au avut așteptări mari, având în vedere locația. Totul este însă pustiu. Iar de aici a apărut și denumirea de ”oraș fantomă”, pe care toți oamenii din zonă o pun la înaintare.

 „Ca să fiu sincer, este înfiorător. Aveam așteptări mari de la acest loc, dar a fost o experiență foarte neplăcută. Nu este nimic de făcut aici”, a mai spus o altă persoană, pentru sursa citată.

Alți oameni au catalogat orașul de lux ca fiind un loc cât se poate de ciudat. Mai mult de atât, sunt persoane care regretă investiția făcută. Deși la prima vedere, Forest City pare un loc fabulos, cine ajunge aici va avea parte de o dezamăgire, mai spun unii chiriași.

„Îmi pare rău pentru oamenii care au investit și au cumpărat o locuință aici. Dacă vei căuta pe Google Forest City, o să vezi că nu este ceea ce se vede la fața locului”, a spus Joanne, pentru BBC.

BBC a încercat să contacteze și proprietarii. Nimeni nu a vrut însă să comenteze acest lucru. Cert este că dezamăgirea este una destul de mare. Nimeni nu poate să vândă locuințele achiziționate, pentru că nimeni nu e interesat să le compere.

ADVERTISEMENT