Life

Orașul din Europa de care fug locuitorii. Au mai rămas doar 4 oameni care stau aici. Ce s-a întâmplat, de fapt

Acesta este orașul în care mai locuiesc doar 4 oameni. Cât te costă să cumperi un apartament acolo? Prețurile sunt destul de mici.
19.12.2023 | 07:13
Orasul din Europa de care fug locuitorii Au mai ramas doar 4 oameni care stau aici Ce sa intamplat de fapt
Orașul din Europa de care fug locuitorii/ sursa foto: capturi Youtube/ colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din Europa de care fug locuitorii. Un complex de locuințe, denumit „Cernobîl din Scoția”, era în trecut una dintre cele mai înfloritoare comunități de oameni care munceau pe șantierul naval prin anii 1920. Astăzi, complexul de locuințe din The Clune Park, în Port Glasgow, este abandonat și nimeni nu-și dorește să se mute aici.

Orașul din Europa de care fug toți locuitorii

Orașul din Europa de care fug locuitorii. Acesta a devenit o adevărată epavă. În total, doar 4 oameni mai locuiesc aici, iar mulți nu au știut cum să fugă mai repede de locul respectiv. Este vorba despre complexul de locuințe de la The Clune Park, în Port Glasgow, Scoția.

ADVERTISEMENT

Inverclyde a ajuns doar un oraș-fantomă, deși mai sunt 430 de apartamente în complexul respectiv. Locul este cu adevărat pustiu și nicio mașină nu mai trece pe acolo. Magazinele, casele, o biserică și o școală au fost închise și lăsate de izbeliște. Pe vremuri, zona era „cea mai ieftină proprietate din Marea Britanie”.

Cât costă un apartament

În plus, prețul pentru un apartament în acest loc este de doar câteva mii de lire sterline. Un anunț de vânzare arăta faptul că un preț de licitație pornea de la 7.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Unul dintre rezidenții care mai locuiesc acolo a specificat: „Sunt doar patru dintre noi acum. Văd un bărbat la capătul moșiei care își plimbă câinele, dar cam atât”, potrivit The Sun. De asemenea, Marshall Craig a mai adăugat că nu are în plan să plece din acest loc, pentru că acolo se simte ca acasă.

Zona arată ca după război

Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au mers să viziteze Cernobîlul din Scoția”, iar în ultimii doi ani au făcut un documentar despre acest oraș abandonat.

ADVERTISEMENT

Kyle Urbex a declarat că zona este impresionantă, deși arată ca după un război. Totodată, în complex sunt apartamente care mai au lucruri în ele, lăsate de izbeliște, potrivit ladbible.com. Însă și stilul de viață al celor care mai locuiesc acolo este destul de ciudat.

Doar 4 oameni mai locuiesc aici

„Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai avea o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors.

ADVERTISEMENT

În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața normală și intră în case de lângă moșie, când 80 la sută din aceasta este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce ar fi fost cândva o comunitate înfloritoare , unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a povestit Urbex.

La rândul său, Ronin a explicat: „Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase. Zona a fost afectată de incendiari care costă magazine, o școală primară și o biserică care urmează să fie abandonate”.

ADVERTISEMENT