News

Orașul din Europa în care oamenii aleargă în lenjerie intimă, în ajunul Anului Nou. Cele mai bizare tradiții de sărbători, pe mapamond

Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar brad împodobit, oameni de zăpadă, mese îmbelșugate și relaxare în familie. În lume, există tradiții cu totul neobișnuite.
23.12.2022 | 09:19
Orasul din Europa in care oamenii alearga in lenjerie intima in ajunul Anului Nou Cele mai bizare traditii de sarbatori pe mapamond
În orașul spaniol La Font de la Figuera, omenii ies din case doar în lenjerie itimmă de culoare roșie, în ajunul Anului Nou / Foto: Lucenet Patrice / Oredia / Hepta
ADVERTISEMENT

Nu toate țările petrec la fel sărbătorile de iarnă. În unele zone ale lumii, există obiceiuri considerate bizare sau excentrice de către cei din exterior. Așa cum creștinii sărbătoresc Boboteaza printr-o baie în apa înghețată, alte popoare au propriile tradiții mai puțin obișnuite.

Japonezii petrec de Crăciun la KFC

Japonezii nu taie porcul de Crăciun și nici nu gătesc curcan, așa cum fac americanii. În schimb, a devenit o tradiție pentru ei să ”servească” aripioare picante, direct de la sursă, adică de la KFC. Așa se face că în ziua de Crăciun, restaurantele acestui lanț sunt arhipline.

ADVERTISEMENT

La slujbă, pe role

În Caracas, capitala Venezuelei, oamenii obișnuiesc să meargă la slujba de dimineață pe role. Se întâmplă doar în săptămâna Crăciunului, atunci când are loc o slujbă numită Misa de Aguinaldo (Maslul de dimineață). În această perioadă, autoritățile restricționează traficul auto până la ora 8 dimineața, pentru a evita accidentele.

Catalanii hrănesc o buturugă și apoi o iau la bătaie

În tradiția catalană există o tradiție unică în lume numită ”cagatio”. În ajunul Crăciunului, membrii familiei creează un personaj dintr-o buturugă, pe care-l înfășoară într-o pătură și îl ”hrănesc” cu fructe, nuci și dulciuri.

ADVERTISEMENT

Seara, copii îl lovesc cu un băț și cântă un cântec tradițional care sună cam așa: ”dacă nu îți faci nevoile cum trebuie, te voi bate cu bate cu bățul”. De asemenea, catalanii obișnuiesc să-și împodobească bradul cu mici figurine din ceramică în formă de fecale, scrie wanderlust.co.uk.

Portughezii iau masa cu rudele moarte

În Portugalia, în timpul cinei tradiționale de Crăciun numită ”consoda”, familiile păstrează câteva locuri libere la masă pentru rudele decedate. Acest lucru ar aduce noroc, spun portughezii.

ADVERTISEMENT

Cursa de Anul Nou, în lenjerie intimă de culoare roșie

În micul oraș spaniol La Font de la Figuera există o tradiție unică în lume. În ajunul Anului Nou, aici este organizată o cursă mai puțin obișnuită. Toți concurenții sunt obligați să poarte doar lenjerie intimă de culoare roșie, orice alt tip de echipament fiind interzis.

Femeile și bărbații se întrec în această competiție, în ciuda temperaturilor care pot fi destul de scăzute. Nu este de mirare că orașul are cea mai mare rată de incidență a pneumoniei din țară.

ADVERTISEMENT

Austriecii se costumează în diavoli care fură copii

Austriecii nu se mulțumesc doar cu Moș Niculae ci au inventat un demon numit Krampus, care pedepsește copiii care nu au fost cuminți în timpul anului. Bărbații ies pe străzi îmbrăcați în costume de diavoli, purtând cu ei lanțuri cu care să-i lege pe micuții răi și să-i ducă în iad.

În Groenlanda se mănâncă balenă descompusă

În Groenlanda, tinerii trebuie să mănânce carne descompusă, de Crăciun, pentru a avea noroc tot anul. ”Cina” este pregătită cu câteva luni înainte, atunci când se îngroapă în pământ un preparat format din piele crudă de balenă cu grăsime, auk, înfășurate în piele de focă.

ADVERTISEMENT
Tags: