Life

Orașul din România în care locul de parcare e mai scump decât mașina. E ireal ce se întâmplă

Orașul din România unde prețurile locurilor de parcare i-au speriat pe șoferi. Cât trebuie să scoată posesorii de autoturisme din buzunare, în 2024.
17.03.2024 | 15:33
Orasul din Romania in care locul de parcare e mai scump decat masina E ireal ce se intampla
Șoferii din acest oraș din România sunt speriați de prețul locurilor de parcare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mașina a devenit indispensabilă pentru mulți români. În prezent, să deții un autoturism nu este deloc ieftin, mai ales dacă stai la oraș. Locurile de parcare au ajuns să coste o avere, iar în unele orașe din România, sunt chiar mai scumpe decât mașina în sine.

Orașul din România unde locurile de parcare costă o mică avere

”Dai un ban, dar stai în față”, spune o vorbă veche. Ei bine, aceasta este cât se poate de reală și în anul 2024. Deși poate părea ciudat, într-un oraș din România, locul de parcare a devenit o adevărată bijuterie. Acesta este cu mult mai scump decât unele mașini, dar șoferii se conformează.

ADVERTISEMENT

În Cluj-Napoca, locurile de parcare au început să îi sece pe proprietarii de mașini de bani. În unele cazuri, acestea costă mai mult decât mașinile. Locuitorii se revoltă constant, dar se pare că lucrurile nu se schimbă.

Clujenii nu sunt deloc de acord cu situația locurilor de parcare. În mediul online, aceștia au început să își verse frustrările, în speranța că nemulțumirile lor vor fi auzite de autorități. Însă, până acum, nici vorbă de așa ceva.

ADVERTISEMENT

Cei care s-au plâns pe rețelele sociale susțin că acest fenomen este foarte straniu. Potrivit lor, populația din Cluj a început să scadă numeric, însă prețurile cresc. Clujenii au cerut explicații, dar, până acum, nimeni nu le-a oferit un răspuns concret.

Cât a ajuns să coste un loc de parcare în Cluj

În 2024, unele locuri de parcare au ajuns să coste și 18.000 de euro, mai mult decât o mașină. Cei care vor, totuși, să pună mâna pe un loc de parcare mai ieftin trebuie să se grăbească. În această perioadă, există anumite ”oferte” prin care clujenii pot beneficia de un loc de parcare la 15.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Deși prețul locurilor de parcare i-a speriat pe mulți, asta nu înseamnă că nu există și persoane care plătesc aceste sume exorbitante. Având în vedere că niciun loc nu rămâne neocupat, este mai mult decât evident că populația Clujului face sacrificii.

Cei din mediul online s-au revoltat pe faptul că există persoane care sunt dispuse să plătească atât pe un simplu loc de parcare. Din cauza lor, prețurile nu vor scădea niciodată, căci mereu va exista cererea și oferta.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, populația din Cluj a scăzut drastic, însă, doar în cifre. În realitate, orașul magnet a atras mulți tineri care, odată veniți la studii, nu au mai plecat. Aceștia nu își declară domiciliul și, tocmai din acest motiv, cele mai recente recensăminte arată date contrastante.

În continuare, Cluj-Napoca rămâne dezideratul multor români care speră la un trai de viață mai bun. Dezvoltarea urbană îi atrage pe mulți, dar se pare că toți uită un detaliu important. Cu cât orașul este mai avansat, cu atât costul de viață este mai ridicat.

Cluj-Napoca ține pasul cu Bucureștiul la capitolul imobiliare. Locuințele de aici nu sunt deloc ieftine, ba chiar, în unele cazuri, le întrec pe cele din Capitală. Și, totuși, chiar și în aceste condiții, românii sunt dispuși să facă sacrificii.

ADVERTISEMENT
Tags: