Life

Orașul din România în care plouă cel mai mult. Se află în top 5 la nivel european

Un oraș din România a fost inclus în top 5 orașe din Europa în funcție de cantitate de precipitații. Se pare că acolo plouă cel mai mult într-un singur an.
14.01.2023 | 09:33
Orasul din Romania in care ploua cel mai mult Se afla in top 5 la nivel european
Orașul din România în care plouă cel mai mult. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un site de turism a realizat un top al orașelor din Europa în care plouă în cea mai mare parte din an.

Top 5 cele mai ploioase orașe din Europa

Datele centralizate de site-ul respectiv au fost oferite de către platforma de previziuni meteorologice World Weather Online. În acest mod, turiștii pot afla unde pot merge, în funcție de condițiile meteorologice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește modul în care clasamentul a fost realizat, datele au avut la bază numărul mediu de zile ploioase dintr-o lună, notează Travel Daily Media.

Surprinzător este că pe locul patru din top 5 orașe ploioase din Europa se află un oraș din România. Să aflăm înainte lista completă.

ADVERTISEMENT

Pe locul 1, orașul în care plouă cel mai mult din Europa este Bergen, din Norvegia. Conform datelor centralizate, aici plouă 12,7 zile din lună, adică aproape o treime.

Trebuie menționat faptul că orașul Bergen este situat între munți, pe coasta de sud-vest a țării, iar zona pare și ea legată de aceste precipitații.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2 avem un oraș din Marea Britanie. Este vorba despre Sunderland, situat în nord-estul Angliei, cu ieșire la Marea Nordului. Spre deosebire de Bergen, acest oraș are un nivel destul de ridicat de precipitații mai tot anul, însă în special iarna, mai exact în lunile decembrie și ianuarie.

În aceste zile, media se situează la 15 zile de ploaie pe lună, iar cele mai puține, adică doar 7 zile de ploaie, sunt în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Brașov, orașul din România în care plouă cel mai mult

Pe locul 3 avem orașul Glasgow, tot din Marea Britanie situat tot în zona de nord a țării, aproape de oceanul Atlantic. Umiditatea predomină în această zonă, iar cele mai multe ploi sunt tot în decembrie și ianuarie, la fel ca și în Sunderland.

Specialiștii spun că aici plouă aproape jumătate din lună în perioada iernii, iar cele mai puține precipitații sunt tot în luna aprilie, mai exact doar opt zile, conform datelor centralizate.

Iar pe locul 4 avem Brașovul, destinația preferată a românilor în perioada iernii. Conform datelor centralizate de meteorologi, Brașovul are o medie de  8,4 zile de ploaie, dar și 4 mm de precipitații zilnice în fiecare lună a anului.

S-ar părea că de vină sunt Munții Carpați, care înconjoară orașul și sunt strânși legați de fenomene meteorologice din zonă.

Pe locul 5 la capitolul precipitații avem orașul Augsburg din Germania. Acesta este situat în sudul țării, iar datele centralizate arată că aici plouă în medie opt zile pe lună, adică mai puțin decât la Brașov.

Precipitațiile minime sunt în luna noiembrie, aceasta fiind perioada ideală de vacanță pentru cei interesați să vadă zona.

ADVERTISEMENT
Tags: