Life

Orașul din România în care rămâi fără mașină în doar 5 minute, dacă o parchezi neregulamentar. Cât plătești pentru a o recupera

Localitatea românească unde se ridică autoturismul după numai 5 minute, dacă e lăsat în locuri nepermise. Ce sumă trebuie să achite șoferii.
18.10.2023 | 17:22
Orasul din Romania in care ramai fara masina in doar 5 minute daca o parchezi neregulamentar Cat platesti pentru a o recupera
Localitatea românească unde se ridică autoturismul după numai 5 minute, dacă e lăsat în locuri nepermise. Ce sumă trebuie să achite șoferii. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Orașul din România în care rămâi fără mașină în doar 5 minute, dacă o parchezi neregulamentar. Cât plătești pentru a o recupera. Autoritățile au luat măsuri și consideră că sistemul îi va responsabiliza pe oameni.

Localitatea românească unde se ridică autoturismul după numai 5 minute, dacă e lăsat în locuri nepermise. Ce sumă trebuie să achite șoferii

Brașov reprezintă localitatea românească unde se ridică autoturismul după numai 5 minute, dacă e lăsat în locuri nepermise. Șoferii sunt nevoiți să achite o sumă destul de mare atunci când nu respectă regulile din trafic.

ADVERTISEMENT

Mai exact, purtătorul de cuvânt al orașului, Sorin Toarcea, a declarat că orice mașină lăsată pe avarii sau în zone nepotrivite vor trebuie să achite o taxă care se ridică la valoarea de 1.000 de lei. Suma poate crește în funcție de numărul de zile în care stă autovehiculul în posesia autorităților.

„În prima etapă doar facem fotografii. După alte 5 min mașina de ridicări poate interveni. Mașina e ridicată, transportată la locul de depozitare, după care șoferul și-o poate ridica de acolo.

ADVERTISEMENT

Dacă o face în primele 12 ore plătește o taxă de 1.000 lei, după care taxa crește cu fiecare zi în care mașină stă acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului Brașov pentru observatornews.ro.

În aceeași notă, Sorin Toarcea a mai precizat că șoferii care pleacă la timp vor scăpa doar cu o amendă și puncte de penalizare. Timpul se măsoară din clipa în care turistul care ajunge în oraș este prins pe picior greşit de poliţist.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Poiana Brașov este o altă destinație turistică unde sistemul de ridicare a maşinilor parcate ilegal este funcţional. Oamenii sunt îndemnați să fie foarte atenți atunci când își lasă autoturismele în locuri nepermise.

Brașov, taxă pentru mașinile parcate unde nu trebuie

De asemenea, Sorin Toarcea a mai subliniat că obiectivul primăriei este să nu se mai confrunte cu situații în care șoferii nu au respect pentru ceilalți participanți la trafic și ajung să blocheze anumite artere din localitate.

ADVERTISEMENT

Totodată, politicianul îi sfătuiește pe turiști să își lase mașinile personale în afara Brașovului și să folosească mijloacele de transport în comun. Mașinile care sunt lăsate în Centrul Vechi sunt printre primele vizate de polițiști.

ADVERTISEMENT