News

Orașul din România în care se construiește cea mai nouă și modernă maternitate. Cât a costat, de fapt

Unde va fi construită cea mai nouă și modernă maternitate din România. Investiția este făcută cu bani europeni, potrivit oficialilor.
02.02.2024 | 20:01
Orasul din Romania in care se construieste cea mai noua si moderna maternitate Cat a costat de fapt
Se construiește cea mai nouă și modernă maternitate. Foto (descriptiv) Hepta
ADVERTISEMENT

Cea mai nouă și modernă maternitate din România va fi construită în Capitală. Investiția este făcută din fonduri europene și va avea peste 160 de locuri. Vorbim de maternitatea pe care Primăria Sectorului 4 din București o va face pentru Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan”.

Se construiește cea mai nouă și modernă maternitate din ultimii 35 de ani, în Capitală

Proiectul este estimat la valoarea de 50 de milioane de euro, bani europeni. Este singura unitate medicală de acest tip construită de la zero, în Capitală, în ultimii 35 de ani. La ora actuală, în sectorul 4 există o singură maternitate de stat, și anume maternitatea Bucur.

ADVERTISEMENT

Noua maternitate se va numi „Sf. Ioan”. Potrivit reprezentanților primăriei vor exista două corpuri unde personalul medical din cadrul maternității își va desfășura activitatea, arată Ziarul Financiar.

În total, unitatea medicală va avea 166 de paturi. Aici vor fi trei secții de obstetrică-ginecologie, unde vor exista 101 paturi din cele 166. Secția de neonatologie va avea 50 de locuri, iar în departamentul de terapie intensivă vor fi 15 paturi.

ADVERTISEMENT

În cât timp va fi realizată maternitatea

Contractul de execuție al maternității a fost semnat, joi, 1 februarie 2024, de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Construcția ar urma să înceapă în câteva luni, după finalizarea proiectării, potrivit oficialilor.

„Ne străduim să facem lucruri speciale pentru copii, pentru familiile tinere, pentru că în ultimii patru ani peste 10.000 de familii tinere au venit aici în Sectorul 4 şi aproape 14.000 de copii s-au născut tot aici, în Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

Am semnat contractul de execuţie al maternităţii ”Sf. Ioan” şi am dat ordinul de începere al lucrărilor, astfel încât în următoarele luni se va realiza proiectarea şi va începe construcţia”, a transmis primarul sectorului 4.

Termenul de execuție este de 30 de luni, în această perioadă intrând atât partea de proiectare, cât și de realizare. Primarul Daniel Băluță mai spune că investiția se adresează tuturor bucureștenilor, și nu numai, nu doar locuitorilor din sectorul 4.

ADVERTISEMENT

Nu este singura investiție de acest gen făcută recent în sectorul 4. La sfârșitul lui 2023, autoritățile locale au anunțat că a fost terminată construcția unui spital de stomatologie, situat pe Șoseaua Olteniței.

ADVERTISEMENT